28 / 03 / 2024

Ağrı'da yağışlardan evleri hasar gören aileye yaşam konteyneri tahsis edildi!

Ağrı'da yağışlardan evleri hasar gören aileye yaşam konteyneri tahsis edildi!

Ağrı Tutak'ta yağışlar sebebiyle evleri hasar gören ve çadırda yaşayan 11 nüfuslu aileye Türk Kızılay yaşam konteyneri verdi.



Ağrı Tutanak Bintosun köyünün Sofi Keçel Mezrası'nda yaşayan 11 nüfuslu Uluğ ailesinin evi, önceki günlerde etkili olan sağanak sebebiyle hasar görerek kullanılamaz duruma geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, geçici süreyle kendilerine tahsis edilen çadırda yaşamına devam eden aile için İlçe Jandarma Komutanlığı, Türk Kızılay Ağrı Şubesinden konteyner talep etti.

Kızılay tarafından gönderilen yaşam konteyneri, Tutak Kaymakamı Ahmet Karaaslan ve Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı tarafından aileye verildi.

Konteynere yerleştirilen aileye, Kızılay gönüllülerince halı ve gıda yardımı da yapıldı. Kaymakam Karaaslan da çocukları oyuncaklarla mutlu etti.

Kaymakam Karaaslan, Anadolu Ajansı muhabirine, ailenin durumunun maddi durumunun iyi olmadığını belirtti.

Aileye konteyner verildiğini ancak destek olmaya devam edeceklerini belirten Karaaslan, "Kızılay Ağrı Şube Başkanımız bu konteyneri geçici olarak verdi. İnşallah biz evini de yapacağız. Ev için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aileye para ayırdık. Ev yapmaya başlarlarsa bunun devamını da getireceğiz inşallah." dedi.

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ise iki odası, mutfağı ve banyosu bulunan konteynerin, nakliye ücretinin Ağrı Belediyesi tarafından karşılandığını söyledi.

Baba Ercan Uluğ da zor günler geçirdiklerini ve kendilerine her türlü destekte bulunan İlçe Kaymakamlığı ve Kızılay ekiplerine minnettar odluklarını söyledi.

 

Ağrı'da ihtiyaç sahibi aileye 20 günde yeni yuva yapıldı!


Geri Dön