29 / 03 / 2024

AGT Ağaç,  Antalya'ya 120 milyon euro yatırımla 2. fabrikasını açıyor!

AGT Ağaç,  Antalya'ya 120 milyon euro yatırımla 2. fabrikasını açıyor!

Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında yer alan AGT Ağaç Sanayi ve Tic. A.Ş., ekonomik açıdan zor günlerin yaşandığı dönemde, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 120 milyon Euro yatırımla ikinci fabrikasını açmaya hazırlanıyor. 



Antalya'da 1984 yılında kurulan ve bugün Antalya OSB'de ağaç bazlı ürün sektöründe 300 bin metrekarelik fabrikasında yıllık 500 bin metreküp üretim yapan AGT Ağaç Sanayi ve Tic. A.Ş. yeniden büyük bir yatırıma hazırlanıyor. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre MDF, MDF laminant parke, panel ve profil ürünleriyle hem iç piyasada, hem de yurt dışında sektörünün en büyükleri arasında yer alan firma, üretiminin yüzde 45'ini ihraç ediyor.

İhracattan elde ettiği güçle, ekonomik krizi fırsata çeviren AGT, önümüzdeki yıl üçüncü çeyrekte hizmete girecek iki büyük yatırımı için çalışmalara başladı. Firmanın toplamda 130 milyon Euro yatırımla, ikinci MDF fabrikasıyla birlikte biyokütle enerji üretim tesisi hizmete girecek. 

AGT İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Onur Güven, AGT'nin 2014 yılındaki ilk MDF yatırımıyla sektörde ciddi bir yere sahip olduğunu, bugün itibariyle MDF panel ve laminant parkede Türkiye'de önemli pazar payı olduğunu dile getirdi. 

Yaklaşık 120 milyon Euro'luk çok ciddi bir yatırım olduğunu  ifade eden Güven, "Üretimimizi ikiye katlayacağız, yani şu an senelik 500 bin metrekarelik MDF üretiyoruz. Bir o kadar daha ikinci yatırımla üretilecek. Hem iç piyasa, hem ihracatta mevcut pazarlarımızı büyüteceğiz, hem de yeni pazarlara açılacağız. AGT'nin yurt dışında bilinirliği, marka değeri de hakikaten çok iyi seviyelere çıkıyor. Şu an zaten makinelerin siparişini verdik, üretiliyor. Bu yıl kasım-aralık aylarında Antalya'ya fabrikamıza gelmeye başlayacak ve 7-8 aylık montaj süresinden sonra eylül ayında devreye alacağız" dedi. 


Geri Dön