26 / 04 / 2024

Sapanca'ya 450 milyon TL yatırımla yeni otel inşa edildi!

Sapanca'ya 450 milyon TL yatırımla yeni otel inşa edildi!

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, yaklaşık olarak iki hafta önce açılan otel için 450 milyon TL yatırım yapıldığını belirtti.



Sakarya Sapanca’da 450 milyon TL yatırımla ikinci otellerini açtıklarını söyleyen NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, otelde 220 metrekare büyüklüğünde kral dairesi olduğunu dile getirdi. 

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre; inşaatı hakkında bilgi veren Gür, “Otelimizde 270 oda bulunuyor. Toplam yatırım tutarı ise 450 milyon TL. 2.5 yıl önce inşasına başladığımız otel için ilk etapta belirlediğimiz bütçe 300 milyon TL’ydi. Ancak yaşanan durum nedeniyle maliyet 450 milyon TL’ye kadar çıktı. Pandemi sürecinde açıp açmama konusunda tereddüt yaşadık. En sonunda açmaya karar verdik. Bu kararının ardından 40 gün içinde rekor sayılabilecek bir zamanda otelimizi açmayı başardık. Yaklaşık 15 gün önce de satışlara başladık” dedi.

YOĞUN İLGİ 

Kral dairelere yoğun ilgi olduğunu söyleyen Gür,  “Satışa açtığımız günden bu yana bizi memnun eden ilgi ve alaka gördük. İlk satışı da ‘kral dairesi’ için yaptık. Daha önce Sapanca’daki diğer otelimizde de konaklayan müşterimiz yeni otelimizde konaklamak için ‘kral dairesini’ tercih etti. Hemen ardından diğer satışlarımız ise suit odalara geldi. Bu ilgi bizi memnun etti. Kral dairesinin gecelik fiyatı 15 bin TL seviyelerinde” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARA VE YETİŞKİNLERE ÖZEL ALANLAR 

Otelde toplantı ve kongre alanlarının olduğunu söyleyen NG Hotels Genel Müdürü Tezcan Özdemir, “Pandemi sonrasında kongreler ve toplantılar yeniden başladığında iki otelimizle öne çıkacağız. Sapanca bulunduğu bölge itibariyle otomobille yapılacak kısa mesafelerde yaklaşık 30 milyon kişilik nüfusa hitap edebiliyor” dedi.   Otelde 5 bin metrekarelik spa alanı bulunduğunu vurgulayan Özdemir, "“Otelde çocuklar için de özel alanlar yapıldı. Yetişkinler için de eğlence merkezi bulunuyor. Otelimiz yarım pansiyon olarak hizmet verecek.” şeklinde konuştu.
 

Sapanca Atatürk Ortaokulu arazisine otopark projesi!


Geri Dön