18 / 04 / 2024

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü’nde sona gelindi!

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü’nde sona gelindi!

Bağbaşı yerleşkesinde inşaatı tamamlanmak üzere olan eğitim ve hizmet binaları ile Ahi Evran Üniversitesi büyümeye devam ediyor.



Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü’nde, üniversitenin 30 yıllık fiziki ihtiyacını karşılayacak birçok binanın yapımı hız ile sürüyor.Göreve geldiği günden bu yana üniversitenin gelişimi için çalışmalarına devam eden AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bağbaşı yerleşkesindeki yapımı süren inşaatları yerinde inceledi.


Binalar hız ile yükseliyor

Karakaya’ nın girişimleri ile Bağbaşı yerleşkesi yakınlarındaki hazineye ait 824 dönümlük arazinin tahsis talebi Milli Emlak Müdürlüğü tarafından uygun bulunarak üniversitenin kullanımına sunulmuştu. Bağbaşı yerleşkesindeki 824 dönümlük arazinin üniversite bünyesine katılmasının ardından AEÜ'nün ihtiyacı olan binaların bir kısmı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokol imzalanarak, bir kısmı ise üniversitenin imkanlarıyla inşaa ediliyor. 


Ahi Evran Üniversitesi kampusunde tamamlanmak üzere olan fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, yabancı diller yüksekokulu binası, rektörlük binası ve birçok müsabakaya ev sahipliği yapacak üniversite stadyumu ile 2. etapta yer alan eğitim fakültesi, mühendislik-mimarlık fakültesi, ziraat fakültesi, kongre ve kültür merkezi ve maraton tribünü inşaatları hız ile yükseliyor.


Yeni yılda tamamlanması planlanan modern ve teknolojik binalar ile öğrencilere terorik ve uygulamalı derslerde farklı eğitim modelleri sunulması amaçlanırken öğretim üyelerinin bilimsel araştırmaları için kullanacakları alanlar da genişletiliyor.


Üniversite Camisi hizmete açılacak

Kampus içinde 4 bin kişilik kapasitesi ile Selçuklu mimari tarzında 4 minareli olarak inşaa edilen ve yaklaşık 8 bin metrekare alanı kapsayan üniversite camisinin büyük kısmı tamamlandı. Hizmete açıldığında camiden öğrenciler, üniversite personeli, bölge halkı ve tüm Kırşehirliler faydalanabilecek.Kaba inşaatı ve dış cephe işleri biten camide iç dizaynın tasarım çalışmaları devam ediyor. Üniversitesi camisine yardımda bulunmak isteyen hayırseverler için hesap numarası şöyle:  “Ahi Evran Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Hesabı: Vakıf Bank Kırşehir Şubesi Tr 95 0001 5001 5800 7300 0642 5 ”


Yeni Aşıkpaşa


Geri Dön