24 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde dersler, inşaat bitmeden mi başladı?

 Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde dersler, inşaat bitmeden mi başladı?

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde inşaat bitmeden binalarda ders verilmeye başlanması öğrenciler, akademisyenler ve üniversite çalışanlarının can güvenliğini tehdit ediyor…



CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde inşaat çalışmaları tamamlanmadan kullanıma açılan geçen binaları Meclis’e taşıdı.

İnşaatı süren binalarda öğrencilerin, eğitim görmek zorunda bırakıldıklarını belirten Adıgüzel, hem öğrenciler hem de üniversite çalışanları açısından büyük tehlike yarattığını söyledi.

Evrensel’in haberine göre, Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması için soru önergesi veren CHP’li Adıgüzel “Marmara Üniversitesinde öğrenciler şantiye koşullarında derse giriyor. Tavandan düşen demir parçalarından tutun da asansörlerin kullanımının ne kadar güvenli olduğuna dair birçok konu binayı kullanan öğrenciler, akademisyenler ve diğer çalışanlar açısından tedirginlik yaratmaktadır. İnşaat tamamlanmadan; öğrencilerin, akademisyenlerin ve diğer üniversite çalışanlarının can güvenliğini tehlikeye atarak derslere başlanmasının gerekçesi nedir?” dedi.

 Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde dersler, inşaat bitmeden mi başladı?

Amfide yer bulunamıyor

Yeni binadaki amfilerin kapasitelerinin hukuk fakültesindeki öğrenci sayısına göre yetersiz kaldığını ifade eden Adıgüzel “Amfilerin yetersizliği nedeniyle öğrenciler ya derse giremiyor ya da dersleri ayakta takip etmek zorunda kalıyor. Oysa bu sorunun binanın yapılmasından önce planlama aşamasında dikkate alınması gerekirdi” şeklinde konuştu.

“Dersler iptal mi ediliyor?"

Fiziki nedenler yüzünden yüksek lisans ve doktora derslerinin iptal edilmesi ile ilgili şikayetler aldıklarını ileten Adıgüzel, “Türkiye’nin sayılı hukuk fakültelerinden birinde fiziki koşullardan dolayı derslerin iptal edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Yine öğrenciler kütüphanenin taşınma nedeniyle tam faaliyete geçemediğinden şikayetçi. Neredeyse dönem başlayalı bir ay oldu, ama öğrenciler kütüphaneyi kullanamıyor” ifadelerini kullanarak “İnşaatın ne zaman tamamlanacağına dair öngörülen bir tarih var mıdır?” diye soru sordu.

Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü imar planı değişikliği askıya çıktı!


Geri Dön