28 / 03 / 2024

Ahmet Ağırman: Hazır betonda yüksek kalite, deprem esnasında riski azaltıyor!

Ahmet Ağırman: Hazır betonda yüksek kalite, deprem esnasında riski azaltıyor!

İSTON Genel Müdürü Ahmet Ağırman Depremler, her yıl dünyanın pek çok noktasında can ve mal kaybına neden oluyor. Depremden korunmanın yollarından biri de sağlam betondur" dedi.




İSTON Genel Müdürü Ahmet Ağırman Depremler, her yıl dünyanın pek çok noktasında can ve mal kaybına neden oluyor. Deprem kuşağında bulunması nedeniyle tehdit altında olan ülkelerden biri de kuşkusuz Türkiye. Bu noktada, sağlam ve kaliteli yapılaşmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.  İstanbul  Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları (İSTON) Genel Müdürü Ahmet Ağırman'ın yorumuna göre; hazır betonda yüksek kalite, deprem esnasında riski azaltıyor. 


İSTON'un deprem konusunda son derece hassas davrandığını söyleyen Ahmet Ağırman; "Depreme dayanıklı yapılaşmada en önemli konulardan biri de hazır beton üretimidir" dedi. Özellikle deprem anında, altyapı faktörünün devreye girdiğini anımsatan Ağırman; şöyle devam etti: "Bizler sağlıklı yapılaşmayı bir bütün olarak ele alıyoruz. 1999 yılında yaşanan büyük felaketten sonra gerek halk gerekse merkezi otorite nezdinde önemli bir bilinçlenme oldu. Yapı Denetim Yasası'nda yapılan düzenlemeler, yapılaşmayı önemli ölçüde disiplin altına aldı. Türkiye'nin lokomotif sektörü olan yapı, son yıllarda kazandığı ivme ile Çelikle yarışan beton Yıllardır dayanıklı hazır beton üretimi alanında hizmet veren İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. veTic. A.Ş. (İSTON), İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarına kaliteli çözümler üretmek amacıyla 1986 yılında kuruldu.


İstanbul'a ve Türkiye'nin diğer kentlerine ürün ve hizmet veren İSTON; aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapıyor. İSTON, beton ve betonarme boru, parketaş-bordür, hazır beton, endüstriyel prefabrik yapı elemanları, kentsel endüstriyel yapılar, şehir mobilyaları üretimi ile birlikte müteahhitlik ve proje hizmeti de veriyor. iktisadî alanda çok önemli bir yer teşkil etmeye başladı. 


Beraberinde birçok işkolunu harekete geçiren yapı sektörü, denetimler ve yeniliklerle ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde büyük rol oynayacak. Bu noktada; sadece konutlar değil; yollar, köprüler, stratejik yapılar ve kentsel alanlarda depreme dayanıklı yapılaşma ilkesinin benimsenmesi gerekiyor. Biz, İSTON olarak Türkiye'nin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etmek istiyoruz. 


Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapmak için gayret göstermeye devam edeceğiz." İSTON; ürünlerini detaylı testlere tabi tutuyor. Kalite kontrol laboratuvarlarında Slump ve Vebe deneylerinden geçirilen ürünlerin; küp ve silindir numuneleri alınıyor; 7 ve 28 günlük mukavemet değerleri TS EN 206-1'e göre tespit ediliyor. Ayrıca İSTON, talebe göre C14-C50 ve C20-C40 sınıflarında hazır beton üretimi de yapıyor. 


Yeni teknolojiler ve ürünler geliştirmek adına Ar-Ge konusuna özellikle eğilen İSTON tarafından geliştirilen bir diğer ürün ise, yüksek dayanımlı Reaktif Pudra Beton (RPÇ). Sektöründe devrim niteliği taşıyan ürün, yapısal anlamda çelikle yarışabilecek mekanik c özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Almanya'nın IKT Enstitüsü'nden dayanım belgesi alan ve şu anda rögar kapağı ile yağmur suyu ızgarası üretiminde kullanılan malzeme; ilerleyen dönemde stratejik yapılardaki yerini de alacak. 



Sabah Ek 




Geri Dön