24 / 04 / 2024

Ahmet Akın'dan fay yasası tepkisi!

Ahmet Akın'dan fay yasası tepkisi!

İzmir deprem bölgesinde incelemeler yapan CHP Enerji ve Alt Yapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yıllardır sözü verilen ‘Fay Yasası’nın halen meclis gündemine getirilmemesine, bu konuda verilen 58 araştırma önergesinin reddedilmesine tepki gösterdi.



İzmir'de deprem bölgesinde incelemeler yapan ve depremden sonra tsunaminin vurduğu ziyaret eden CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın yaptığı açıklamada, yıllardır gündemde olan fakat TBMM'nin gündemine getirilmeyen ‘Fay Yasası'nı sordu.

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; fay yasası ile ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir takım çalışmaların kamuoyuna bildirildiğini fakat bir somut bir adım atılmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, TBMM'ye bir yasal düzenleme yapılması için çalışma gönderilmediğini dile getirdi. 

“58 ARAŞTIRMA ÖNERGESİ İKTİDARIN OYLARIYLA REDDEDİLDİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, hazırlanan fay yasasının komisyonlarda beklediğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

- Meclis açıldıktan sonra bir düzenleme gönderilecekti. Bir ay oldu Meclis açılalı. Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Yaşanan her deprem sonrası ‘mış gibi' yapılıyor. Bizim hazırladığımız fay yasası ilgili komisyonda bekliyor.

- Meclis'i deprem gibi siyaset üstü bir konuda çalıştırmak istiyoruz. İktidar bunu engelliyor. 2003 yılından bu yana deprem ile ilgili 58 araştırma önergesi iktidarın oylarıyla reddedilmiş.

- Bir kısmı da Meclis başkanlığı tarafından işleme dahi alınmamış. İktidarın çözüm üretemediğini yaşadığımız acı tecrübelerle görüyoruz. Somut adımlar atılması gerekiyor.

CHP'li Akın, Türkiye’nin deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, yaşanan her depremin bir kez daha hızlı ve rant kaygısı gütmeyen politikalar üretilmesi gerektiğini ortaya koyduğuna dikkat ekti. 

Akın, “Hep dendiği gibi deprem değil binalar öldürüyor. Ülke insanımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için acilen adım atılması gerekiyor. Fay yasası önemli evet! Hızlı ve doğru adımlarla kentsel dönüşüme de ihtiyaç var. Türkiye’de her afet sonrası bir Fay Yasası çıkması zaruretini değerlendiren ve hatta bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduğunu açıklayan iktidarın çalışması nerede? Meclis'e ne zaman gelecek? Türkiye'nin bir dakika daha kaybedecek zamanı yok” diye konuştu.

Fay Yasası geliyor: 18 şehirde 100 bin bina taşınacak!


Geri Dön