28 / 03 / 2024

Ahmet Arslan: Senede 50 kilometre tünel yapıyoruz!

Ahmet Arslan: Senede 50 kilometre tünel yapıyoruz!

Kocaeli-Bursa yolunu da bölünmüş yol haline getirdiklerini aktaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü ve beraberindeki otoyol projesiyle kentin sanayi alanlarına erişim açısından merkez olduğunu bildirdi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İnsanımızın canı bizim için parayla ölçülemez. Bunun bilincinde olarak yaptığımız bölünmüş yollarla, araç sayısı 2 katından fazla artmışken, özellikle kilometre başı trafik eskiye göre 3 katına çıkmışken, bir milyon kilometre trafikte geçmişte 5 can kaybediyorduk, şimdi 2,5'a düşmüş durumda." dedi.


Arslan, Dilovası'nda Eynerce Kavşağı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin bölgenin erişilebilir bir noktası olması için çalıştıklarını belirterek, kentin bölge ve ülke ekonomisine yaptığı katkıya işaret etti.


Bakanlık olarak bölgeye yaptıkları yatırımlara değinen Arslan, Kocaeli'de 80 yılda 102 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, bugün bu rakamın 260 kilometreye çıktığını dile getirdi. Bakan Arslan, "Sadece Kocaeli'ye bakanlık olarak AK Parti hükümetleri döneminde 6,5 milyar lira yatırım yaptık. Biz 1 milyar dolar IMF'den borç aldığımızda adamları davul zurnayla karşılıyorduk, ama bugün sadece bir ilimize yaptığımız yatırım 6,5 milyar lira." diye konuştu.


Arslan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun bölgeye bağlanacağını söyledi. 


- "Senede 50 kilometre tünel yapıyoruz"

Kocaeli-Bursa yolunu da bölünmüş yol haline getirdiklerini aktaran Arslan, Osmangazi Köprüsü ve beraberindeki otoyol projesiyle kentin sanayi alanlarına erişim açısından merkez olduğunu bildirdi.


Arslan, Kocaeli'yi Ege ve Akdeniz'e daha kolay erişir hale getireceklerini belirterek, şöyle devam etti:


"Hiçbir şeyi 2002 ile kıyaslayabilecek durumda değiliz. Fark dağlar kadar. Sebebi Bolu Dağı 3 bin 250 metre... 17 yılda bitirmişiz onu da Allah'tan AK Parti hükümetleri o zamanki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi o işe el ve omuz verdiler kısa sürede bitti. Biz 17 yılda 3,5 kilometrelik tüneli konuşurken şimdi senede 50 kilometre tünel yapıyoruz. Sadece Ovit Tüneli 14 kilometre, devamında Zigana Tüneli'ni yapıyoruz 17 kilometre. Senede 50 kilometre tünel yapar hale gelmişiz. Daha fazlasını yapacağız, ülkemizin ve insanımızın daha fazlasına ihtiyacı var."


- "İnsanımızın canı bizim için kıymetli"

Dünden daha fazla çalıştıklarını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:


"6 bin 100 kilometreden 25 bin kilometre bölünmüş yola gelmişiz. Bunun anlamı çok daha rahat, konforlu seyahat edebilmek. Bu, ticaret merkezlerinin birbirine yakın olması, insanlarımızın ülkenin her yerine kolay ulaşımı demek. 2002'de ortalama trafik hızı 40 kilometreyken, bugün trafik miktarı 2 katından fazla artmışken, araç sayısı 2 katından fazla artmışken, ortalama trafik hızımız 80 kilometre. Bu rakam önemli. Demek ki her yerde 110-120 ile gidiyor ki ortalama trafik hızı 80 kilometreye çıkmış. Bu kadar yolu insanımızın huzuru, refahı için yapıyoruz, ancak kazaları çok önemsiyoruz. Geçmişte bölünmüş yollar yokken bundan kaynaklı çokça kaza yaşıyorduk. Her bir insanımızın canı bizim için parayla ölçülemez. Bunun bilincinde olarak yaptığımız bölünmüş yollarla, araç sayısı 2 katından fazla artmışken, özellikle kilometre başı trafik eskiye göre 3 katına çıkmışken, bir milyon kilometre trafikte geçmişte 5 can kaybediyorduk, şimdi 2,5'a düşmüş durumda. Büyük başarı, ancak yeterli değil. Çünkü insanımızın canı bizim için kıymetli. Çünkü halka hizmeti, hakka hizmet olarak bilen bir anlayışın parçasıyız. Bu oranı çok daha aşağılara düşüreceğiz."   


Arslan, bölge trafiğinin rahatlamasının civardaki iller için de önemli olduğuna, bunun bölge kalkınmasına katkı sağladığına işaret etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibinin Türkiye'de, bu coğrafyanın hakkını vermek adına, taş üstüne taş koyduğunu belirten Arslan, bu uğurda yollarının her zaman kesiştiğini dile getirdi.


Konuşmanın ardından Arslan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve ilgililer kavşağın açılış kurdelesini kesti. 


AA


Geri Dön