19 / 04 / 2024

Ahmet Bircan Eresin'e 24 yıl hapis isteniyor!

Ahmet Bircan Eresin'e 24 yıl hapis isteniyor!

Büyükçekmece'deki rezidans yolsuzluğu soruşturması kapsamında tutuklanan Eresin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin, 7.5 ile 24 yıl arasında hapis cezsıyla yargılanacak



Belediye başkan yardımcılarıyla birlikte 5 tutuklu sanığı olan dava; 11 Ocak'ta, İstanbul Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak. İddianemede, Eresin'in mevzuata aykırı olarak yaptırdığı Eresin Life ve Art Center projeleri için rüşvet talimatlarını bizzat verdiğine dikkat çekiliyor ve şöyle deniyor: "Mühürlenmesine rağmen şüpheliler Ahmet Bircan Eresin, Levent Öztürkçine ve Orhan Demiryürek tarafından inşaat faaliyetlerine devam edilmiştir. Bu durum, emniyet yetkillerinin fiziki ve görüntülü takiplerinde de tespit edilmiştir. Eresin'in mevzuata aykırı olarak yaptığı inşaat ile ilgili soruşturma evrakı olduğunu öğrenir öğrenmez, soruşturmayı yürüten savcıya yönelik öncelikle tavassut ve bilahare baskı olarak nitelendirdiği girişimlerde bulunarak yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs ettiği telefon görüşmelerine yansımıştır."

'ERESİN YÖNLENDİ RDİ'
İddianamede, "Şüpheli Eresin'in yönlendirmesi ile Levent Öztürkçine, Orhan Demiryürek, Abdullah Kara ve Müjgan İnan'ın kamu görevlileri olan şüpheliler Nuraydın Sak, Yaşar Nurettin Kıroğlu'na rüşvet verilmesi eylemlerine bizzat katıldıkları, bu eylemi ispatlayan telefon görüşmelerini şirket merkezinde ele geçen bilgisayardaki kayıtların doğruladığı görülmüştür. 'Rüşvetin belgesi mi olur' klişesine karşılık bu eylemin gerçekleştiği birbirini tamamlayan deliller doğrultusunda anlaşılmıştır" ifadesi de yer alıyor. Eresin'in "rüşvet almak, vermek", "imar kirliliğine yol açmak" ve "mühür bozmak" suçlarından 24 yıla kadar hapsi istendi.

ERHAN ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön