23 / 04 / 2024

Ahmet Çakır: Çevre yolunun tamamını kentsel dönüşüme tabi tutacağız!

Ahmet Çakır: Çevre yolunun tamamını kentsel dönüşüme tabi tutacağız!

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya'nın artık büyükşehire yakışan, ileriyi hedefleyen büyük dönüşüm projelerine ihtiyacı var. Bu amaçla da çevre yolunun altının tamamını kentsel dönüşüme tabi tutacağız" dedi....




Beraberinde Ak Parti İl Başkan Yardımcılarından Hakan Kahtalı ile birlikte seçim gezilerini sürdüren Belediye Başkanı ve Ak Parti'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret Borsası'nı (MTB) ziyaret ederek Borsa Başkanı Gürsel Özbey ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.


Ziyarette konuşan MTB Başkanı Gürsel Özbey, "Altyapısını tamamlamış bir Malatya, ulaşım ve trafik sorununu bitirmiş bir Malatya; tarihi, sanatsal, kültürel bütün çalışmalarını yapmış bir Malatya, vizyonunu Ahmet Çakır Başkanımızın taşıdığına, taşıyacağına inandığımız için kendisine başarılar diliyoruz, teşekkürlerimizi arz ediyoruz" dedi.


Başkan Ahmet Çakır, "Malatya'mızın büyükşehir sürecinde daha da yaşanabilir bir şehir olması için çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yılki Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ölçümlerinde de Malatya, hava temizliği açısından Türkiye'de birinci il seçildi. Bu durumu Malatyalılar açısından gurur verici olarak görüyorum. Bu birinciliği sağlayan etkenlerden bir tanesi Malatya'nın yeşil dokuda olmasıdır. Biz bu yeşil dokuyu daha da artıracağız. Tarımsal alanlar üst ölçekli planlarla garanti altına alınıyor.


Büyükşehrin getirmiş olduğu avantajlarla artık Malatya merkezin dışı da çarpık yapılaşmaya, gecekondulara tamamen kapanmış oluyor. Bu Malatya için büyük bir avantaj. Büyükşehir, artık Malatya'nın geleceğini uzun vadeli daha iyi planlamaya fırsat sağlıyor. Bunu da inşallah en iyi bir şekilde kullanacağız" şeklinde konuştu.


Çakır, yeni dönemde de seçilmesi halinde şu planları olduğunu söyledi:


"Tabi merkezde Malatya'nın artık büyükşehire yakışan, ileriyi hedefleyen büyük dönüşüm projelerine ihtiyacı var. Bunların temelinde özellikle çevre yolunun altının tamamını kentsel dönüşüm master planı çerçevesinde kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Bununla ilgili master planı hazırlıyoruz. İstanbul Üniversitesi ile bu çalışmayı yapıyoruz. Dolayısıyla o bölgemizde yeni bir şehir tasarımı ortaya çıkaracağız. Sadece konutların dönüşümünü sağlayan bir proje olmayacak. Orda yeni bir şehir kurulması için proje hazırlıyoruz. Geniş cadde bulvarlarıyla, meydanlarıyla, sosyal-kültürel alanlarıyla, yeşil dokusunun artırıldığı inşallah yeni bir şehir oluşturacağız. Bunun için de altay Kışlasını Başbakanımızdan istedik. Kentsel Dönüşüm Master Planı çerçevesinde oranın bir rezerv alan olarak ayrılmasını talep ettik. Aynı zamanda Şeker arazisini Malatya'ya kazandıracağız, Malatya halkının hizmetine sunacağız. Bunlar önemli projeler. Horata Vadisi projesine önem vereceğiz. Özellikle yeşil dokunun artırılmasına yönelik hedefler koyacağız.


Yapılamayacak işleri hiçbir zaman vaat etmeyeceğiz. Geçmişte de vaat etmedik. Vaat ettiklerimizin fazlasını yaptık bugüne kadar. Malatya 5 yıl sonra, 20 yıl sonra nerde olmalı diye planlamalar yapıp çalışacağız. Hiçbir zaman çamur siyasetin içinde olmayacağız. Tek hedefimiz olacak; Malatya, Malatya'nın sorunları, halkın isteği, beklentisi nedir? Malatya'yı biz nereye taşıyabiliriz? Bunun için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu çerçevede istişareye önem veriyoruz, ziyaretler yapıyoruz."


MÜSİAD ÜYELERİYLE TOPLANTI


Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretlerin ardından yemekli toplantıda MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplumun beklentilerinin farkında olduklarını, daha kaliteli ve insan odaklı hizmetler yapmak için her fikri ve düşünceyi önemsediklerini söyledi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Balin ise yaptığı konuşmada Malatya'da yeni bir dönemin başlayacağını, Malatya'nın kalkınıp, gelişmesinde yeni dönemin büyük rolü olacağını söyledi.


MÜSİAD'ın sadece sanayi ve ticaretle ilgilenmediğine vurgu yapan Bali, "Yaşanabilir, huzurlu, kalkınmasını tamamlamış bir Malatya'da sanayide ticarette büyük yol alır. Malatya'da sosyal hayatın bir an önce yukarılara çıkması gerekir. Bizde Malatya'nın geleceğine katkıda bulunmak için üzerimize düşün sorumluluğu alacağız. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ı da bu istişarelerinden dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum" dedi.


Başkan Çakır, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile iki muhtar derneğini de ziyaret etti.


Malatya Çağdaş


Geri Dön