19 / 04 / 2024

Ahmet Çakır: Malatya'nın dört bir yanı şantiye gibi!

Ahmet Çakır: Malatya'nın dört bir yanı şantiye gibi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır "Biz hedefimizi büyük koymak zorundayız. Malatya’nın hangi noktasına giderseniz gidin her bölgemiz şantiye gibi. Arapgir’in birçok noktasında çalışmalar yapıyoruz" dedi




Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarmuzu mahallesinde gerçekleştirilen yatırım ve hizmetler nedeniyle, Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz ve Mahalle sakinleri tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır onuruna bir yemek verildi.


Yemeğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı,  Genel Sekreter Arif Emecen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçinkaya, Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz ile mahalle sakinleri katıldı.

 

Düzenlenen yemek programı öncesi bir teşekkür konuşması yapan Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın, daha büyükşehir olmadan önce bu yolumuza emeği çok geçti. Önce yolu genişletti, otobüs yokken mahallemize otobüs seferleri koydu. Kanalizasyon, içmesuyu ile ilgili eksikliklerimizi giderdi. Kaynarca İlköğretim okulunun önünden başlayıp yol genişletmeleri yaparak, yolumuzu Yaka mahallesine bağladı. Yolumuzun asfaltı yapıldı. Bazı sorunlarımız da var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, bundan önceki sorunlarımızı çözdüğü gibi bu sorunlarımızı da çözüme kavuşturacaktır. Kendisine ve ekibine mahallemiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.



Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da yaptığı konuşmada, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede gerçekten önemli çalışmalar yapıldığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ettiğini söyledi.

 

Polat, "Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. AK belediyeciliğin temelinde hizmet vardır. Bizler bu görevlere, millete hizmet etmek için geldik. Bu hizmetleri yapınca bizim mutluluğumuz ve sevincimiz daha da artıyor. Bu yolda da devam edeceğiz" dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, sorunları birinci ağızdan dinlemek ve ortak çözüm yolları bulmak amacıyla göreve geldikleri ilk günden beri mahalle gezilerini sürdürdüklerini belirterek, "Hemşerilerimizle ne kadar buluşursak o kadar çok sorunları çözüyoruz. Bizim amacımız Malatya’yı kalkındırmak, geliştirmek. Zaten, sağlıklı yapılanmayı yapmak belediyelerin temel görevlerinden. Dolayısıyla bu tür çalışmalar şehrin pozitif yönden gelişmesine katkı sağlıyor. Bu bir rekabet aslında, bizim şehrimiz komşu şehirlere göre daha hızlı gelişmeli ki, yatırımcıyı da çekebilsin. Bu istihdama ve şehir ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Biz hedefimizi büyük koymak zorundayız. Malatya’nın hangi noktasına giderseniz gidin her bölgemiz şantiye gibi. Arapgir’in birçok noktasında çalışmalar yapıyoruz. Doğanyol’un Diyarbakır sınırında Korultay köyünün şuan asfaltı yapılıyor. Aynı şekilde Pütürge’nin Sakuaşığı bölgesinde, Kahramanmaraş sınırında, Nurhak’a yakın bölgede ekiplerimizin çalışması devam ediyor. Arguvan'da var. Darende, Kale’de çalışmalar devam ediyor. Bununla birlikte birçok noktada köprü ve menfez yapımı devam ediyor. 4–5 yılda yapılan iş miktarını emin olun 1 yıl içerisinde bitirmeye çalışıyoruz. Şuanda650 kilometreasfalt kaplama çalışmasını yapmış durumdayız. Yazıhan'da, Dilek, Tecde de çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın büyük bir bölümünü de ilçe belediyelerimiz ile birlikte yapıyoruz" dedi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön