26 / 04 / 2024

Ahmet Çamyar: Ünye'nin kangren olan sorunlarına neşter atıyoruz!

Ahmet Çamyar: Ünye'nin kangren olan sorunlarına neşter atıyoruz!

Ahmet Çamyar, 9 bakanlık dolaştıklarını belirterek Ünye Gençlik Merkezi, Ünye Devlet Hastanesi, Milli Eğitim Yatırımları, Minibüs Garajı, Kentsel Dönüşüm, Tabakhane Deresi, Organize Sanayi gibi önem arz eden konuları görüştüklerini söyledi.



Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ile birlikte gerçekleştirdikleri  Ankara  ziyaretleri sonrası parti binasında düzenledikleri basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Bir yıllık belediye başkanlığı döneminde Ünye'ye yapılacak yatırımları takip etmek amacıyla Ünye- Ankara arası adeta mekik dokuyan Başkan Çamyar, çabalarının sonucunda Ünye'de kangren olmuş temel problemleri giderme noktasında ciddi adımlar atıldığını ifade etti. 


Ak Parti ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıda ziyaretleri değerlendiren Başkan Çamyar, 9 bakanlık dolaştıklarını belirterek Ünye Gençlik Merkezi, Ünye Devlet Hastanesi, Milli Eğitim Yatırımları, Minibüs Garajı, Kentsel Dönüşüm, Tabakhane Deresi, Organize Sanayi gibi önem arz eden konuları görüştüklerini söyledi. 

İlk olarak Kültür Bakanlığı ziyaretlerini değerlendiren Başkan Çamyar, "Burada ilk olarak Ünye Kalesi'ni ele aldık. Buradaki parselin birinin orman arazisine ait olduğunu, bu sorunun çözülmesi içinde gerekli müracaatları yaptık, parayı yatırdığımız takdirde Kefeli Han'ın restorasyon çalışmalarının başlayacak" dedi. 


Türkiye'de 3 Yerde, Biri de Ünye'de Kültür Sarayı projesinin Ünye için önemine değinen Başkan Çamyar, "Kültür Sarayı Ünye'nin en temel problemlerinden bir tanesi. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un özellikle Kültür Bakanlığı'na ısrarla söylemesiyle 2 milyonluk ihale bedeli ayrılarak 2015 yatırım programına konuldu. 

Türkiye'de Kültür Sarayıyla ilgili 3 yer konuldu bunlarda biri Ünye'dir" dedi. 


Engelliler İçin Proje Japon Büyük Elçimiz Yutaka Yukoi ile görüşme gerçekleştirdik. Görüşmenin amacı Belediyemizin Stratejik Planlama Müdürlüğünce hazırlanan "Engelliler Dost Eliyle Engelsiz Tasarım" projesiydi. Burada ki temel amaç engelliler derneğimizin dizaynı, köyden gelip de hastaneye gidenler için yatak bölümünün konulması, iniş- biniş için araç konulması, baskı makinesi, bir projeden oluşuyor. Japon elçimiz özellikle Türkiye'de bu sene açılan bu projeye büyük ilginin olduğunu,170 başvuru arasından 4 tanesi seçilecek. Belediye başkanın ve ilçe başkanın buraya kadar gelmesi beni etkiledi dedi. Projeniz bir adım değerlendirmeye alınacaktır" Minibüs Garajında Yetki Ünye Belediyesine Veriliyor Tabakhanenin kenarına yapılacak olan Minibüs garajı ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinden talep de bulunduklarını belirten Başkan Çamyar, "nisan ayı olağan gündemin de bununla ilgili gündem maddesi geldiğinde Ordu Büyükşehir'den yetkiyi aldığımızda Ünye Belediyesi olarak bu işi biz yapacağız . Bununla ilgili bitişik arazide 2,5 dönümlük devlet hazinesi arazisi var bununla ilgili devir işlemlerini gerçekleştirip Büyükşehir meclisinden aldığımız kararla acil şekilde minibüs garajının ihalesine çıkacağız. 

Böylece Pazar Yerini boşaltmakla ili bir adım atacağız. 


Ünye'ye 5 Milyonluk İl


Gençlik Merkezi Tabakhane deresinin etrafında gençlik merkezi yapılmasıyla ilgili 5 milyonluk proje yatırım programına konuldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğüyle görüşme yaptık bu projenin il tipi olması ve bunun yanına olimpik yüzme havuzu koyulmasıyla ilgili proje yürütüyoruz. Tabakhanenin ıslahı için 10 yıldır oraya iki tane temizlik aracı koyup tabakhaneyi yapıyoruz denildi. 12 trilyonluk tabakhane ıslahı için proje yapıldı.2015 yatırımları arasına koyuldu. Tabakhanenin ıslahı 12 trilyon, Kültür Sarayı yapımı tamamı 20 trilyon, gençlik Merkezi 5,5 Trilyon bu projelerin 1 yıldır bunların mücadelesini veriyoruz." Çöpler Yer Altına Alınacak Çöplerin yer altına alınması projesini de değerlendiren Başkan Çamyar, " 2,5 trilyonluk proje ile sokalar da çöp arabası görmeyeceksiniz. Biz zamanı, parayı, insanı ve bilgiyi iyi yönetiriz. Kent Bilgi sistemini yüzde altmışını tamamladık. 


Nisanda kent bilgi sistemine geçeceğiz. E- devlet, e belediyecilik sistemine geçeceğiz elektronik imzaya geçti. Belediye birimleri arasın da kâğıt kullanılmayacak imzalar elektronik ortam da atılacak kâğıttan tasarruf edilecek." Ak Parti Ünye İlçe başkanı Arif Ergün ise Ankara ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini, Ünye için önem teşkil eden birçok konuyu çeşitli bakanlıklara sunduklarını belirtti. Ergün, "Ziyarette Ünye Kalesi, Ünye Gençlik Merkezi,Ünye Kültür Merkezi, Afat, Minibüs Garajı, Tabakhane Deresi, Kentsel Dönüşüm, Devlet Hastanesi, Organize Sanayi Bölgesi, Milli Eğitim Yatırımları konuları ele alındı. 


Hastane Mayıs'a Bitiyor 


Ergün, Ünye Devlet Hastanesi mayısın sonun da teslim edileceğini belirterek, Organize Sanayi bölgesi ile de ilgili açıklamalarda bulundu. Ergün, "Organize sanayi için mevcut Cevizdere havzasındaki İstimlak edilen 2,5 trilyonluk yerin satılıp bu paranın bakanlığa gönderilmesi gerekiyordu. Bu sorunu Enver Yılmaz halletti" dedi. 


Mir Kuzey


Geri Dön