18 / 04 / 2024

Ordu Ünye'nin altyapısı yenilendi!

Ordu Ünye'nin altyapısı yenilendi!

Ünye Saray Caddesinde yenilenen isale hattından artık sular akmaya başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Saray Caddesinde eskiyen su hatlarına neşter atarak isale ve şebeke hatlarını yeniledi.




Ünye ilçe merkezi için önemli bir konuma sahip, en işlek cadde ve şehir içi alternatif tek yol güzergâhı olan Saray Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında, 15-20 yıllık eskiyen içme suyu hatlarına müdahale eden OSKİ, sık sık yaşanan arızaların ve su kesintilerinin de önüne geçmiş oldu. Meydana gelen su kesintileriyle birlikte eskimiş alt yapıdan dolayı kayıp kaçak oranı yüksek seviyede olduğu için kaynaktan gelen suyun, Ünyelilerin evlerine ulaşmadan toprağa karıştığını ve ciddi anlamda içme suyu sıkıntıları yaşandığını söyleyen yetkililer, yapılan proje ile birlikte isale ve şebeke hatlarının yenilenerek Ünye’deki vatandaşların musluklarından daha sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyu temini gerçekleştirildiğini belirttiler.


GEÇ SAATLERE KADAR YOĞUN BİR ÇALIŞMA SERGİLENDİ

OSKİ Genel Müdürü Fatih YÜRÜK, Ünye İlçesine yakışır bir alt yapı sistemi için yoğun bir mesai anlayışıyla gece gündüz demeden çalışarak projenin sona geldiğini belirterek; “ Çalışmalarımız yaklaşık üç ay sürdü. Ünye Saray Caddesinde 3.000 metrelik isale ve şebeke hattı inşası ekiplerimizin yoğun çabası sonucu bitirilerek, Ünyeli Hemşerilerimizin hizmetine açıldı” dedi. 


100 YILLIK KULLANIM ÖMRÜ OLAN DÜKTİL BORULARLA YENİLENDİ

Projemizi söz verdiğimiz gibi şebeke, isale hatları ve Saray Caddesi üzerindeki tüm ev ve işyerlerine abone bağlantılarını gerçekleştirerek sürdürdük. Eskiyen, kullanım ömrü biten ve çağın gerisinde kalarak bugünün ihtiyaçlarına cevap veremeyen asbest boruların yerine, ağır yüklere karşı dayanıklı ve 100 yıllık kullanım ömrüne sahip düktil borularla yeniledik. Amacımız Ünyeli hemşerilerimize kusursuz bir alt yapı ve kesintisiz, sağlıklı, temiz içme suyu hizmetini sağlamak” şeklinde konuştu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön