28 / 03 / 2024

Ahmet Cengiz kimdir?

Ahmet Cengiz kimdir?

Mardin Valisi Ahmet Cengiz kimdir? Mardin Valisi Ahmet Cengiz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ahmet Cengiz, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Ahmet Cengiz..



Ahmet Cengiz kimdir?

Ahmet CENGİZ, 1964 yılında Aydın'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aydın'da tamamladıktan sonra 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1988 yılında ise Polis Akademisi'ni bitirdi. 


Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir süre komiser yardımcısı, Polis Akademisi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1989 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 


İl stajını merhum Vali Recep YAZICIOĞLU' nun yanında tamamladı. Aynı yıl bir süre Sultanhisar Kaymakam Vekilliği yaptı. İngiltere'deki bir yıllık eğitiminden sonra Cihanbeyli Kaymakam Vekilliği, Aksaray-Ağaçören, Ordu-Çatalpınar, Van-Edremit ve Konya-Kulu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 


2006 yılında  Ankara  Vali Yardımcılığına, 04. 06. 2008 tarihinde ise Pursaklar Kaymakamlığına atandı. Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. 


Doktora Tezi "XVIII. Yüzyılda Larende (Karaman) Şehrinin Fiziki ve Sosyo Ekonomik Yapısı" adıyla kitap olarak yayımlandı. Akademik çalışmalarına halen devam etmektedir. 2008 yılında Genel Kurmay Başkanlığı Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı Milli Güvenlik Akademisi'ni bitirdi. 


Farklı tarihlerde altı kez “Takdirname” ile ödüllendirildi. Pursaklar Kaymakamılığı görevinde iken 13.12.2010 tarihli kararname ile Sinop'a Vali olarak tayin edildi. 2009'da üç ayrı sivil toplum örgütü tarafından "Yılın Kaymakamı", 2011 yılında da 2 farklı sivil toplum örgütü tarafından “Yılın Valisi” seçildi. 


Vali Dr. Ahmet CENGİZ evli olup biri üniversite, ikisi lise öğrencisi olan 3 çocuk babasıdır.




Geri Dön