19 / 04 / 2024

Ahmet Poyraz kimdir?

Ahmet Poyraz kimdir?

Çekmeköy’ün ilçe olmasıyla kurulan belediyenin ilk başkanı olan Ahmet Poyraz kimdir? Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın 2019 yerel seçimlerinde de yine AKP'den Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olması bekleniyor...



Ahmet Poyraz kimdir?

Ahmet Poyraz, 1964 Rize Çayeli doğumlu. Ahmet Poyraz, Çekmeköy’ün ilçe olmasıyla kurulan belediyenin ilk başkanıdır.

 

Çekmeköy, 1994’ten beri Ümraniye’ye bağlı belde belediyelerinden biriydi. Ancak 22 Mart 2008 tarih ve 26824 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 5747 Sayılı Kanun ile ilçe vasfı kazandı. 29 Mart 2009 seçimleriyle de İstanbul’un yeni ilçeleri arasına girdi. Çekmeköy ilçe olunca daha önce ilk kademe belediyesi olarak hizmet veren Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli’nin bu tüzel kişilikleri de sona erdirilip yeni ilçeye dahil edildi. 

 

Böylece Çekmeköy, 17 mahalle ve 4 köyden meydana gelen büyük bir ilçe oldu. Alemdağ, Aydınlar, Çamlık, Çatalmeşe, Cumhuriyet, Ekşioğlu, Güngören, Hamidiye, Kirazlıdere, Mehmet Akif, Merkez, Mimar Sinan, Nişantepe, Ömerli, Soğukpınar, Sultançiftliği ve Taşdelen mahallelerinden oluşan Çekmeköy’ün artık Reşadiye, Hüseyinli, Sırapınar ve Koçullu diye 4 köyü de bulunuyor.

 

Ahmet Poyraz, küçük yaştan itibaren ailesinin kurduğu ticari işletmelerde çalışmıştır. İş hayatının yanında toplumsal meselelerle ilgilenmeyi ihmal etmeyen Ahmet Poyraz, siyasi kariyerine 2003 yılında Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başlamıştır. 

 

İki dönem bu görevi yürütmüş ve 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır. 2009 yılından beri Çekmeköy Belediye Başkanı olan Ahmet Poyraz evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Ahmet Poyraz, Rizeliler Dergisi’ne verdiği bir röportajda şunları şöylüyor; 

“Göreve geldiğimiz ilk yıllarda belediye binamız yoktu. 4 farklı hizmet binasında hizmet veriyorduk. 2 yıl gibi kısa bir süre içinde kendi imkanlarımızla yeni belediye binamızı yaptık. 2009 yılında yapımına başlanan belediye binası 14 bin 645 m2’lik kapalı alana sahip. Başkan yardımcıları, müdürlükler, şeflikler ve tüm birim personellerine geniş çalışma alanı sağlayacak binada meclis toplantı salonu da yer alıyor. Geniş bir arşiv bölümünün tüm birimlere hizmet vereceği binada, çok sayıda misafir aracı barındırabilecek açık ve kapalı otoparklar bulunuyor.”

 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın 2019 yerel seçimlerinde de yine AKP'den Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olması bekleniyor...

 

Çekmeköy'de 2B arazileri nedeniyle kentsel dönüşüm yapılamıyor!


Geri Dön