25 / 04 / 2024

2019 yerel seçimleri

2019 yerel seçimleri

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz'un 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Kadıköy İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Özgül Özkan Yavuz kimdir?

Zeydan Karalar kimdir?

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 2019 yerel seçimlerinde yeniden CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Zeydan Karalar kimdir?

Osman Gürün kimdir?

2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den Muğla Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Osman Gürün kimdir? Osman Gürün, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Mustafa Bozbey kimdir?

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Mustafa Bozbey kimdir?

Hilmi Türkmen kimdir?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki Hilmi Türkmen kimdir?

Yasin Kartoğlu kimdir?

Yasin Kartoğlu, Mevlüt Uysal'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, Başakşehir Belediye Başkanlığına atandı. Yasin Kartoğlu'nun 2019 yerel seçimlerinde Başakşehir Belediye Başkanlığı'na aday olarak gösterilmesi bekleniyor...

Ahmet Poyraz kimdir?

Çekmeköy’ün ilçe olmasıyla kurulan belediyenin ilk başkanı olan Ahmet Poyraz kimdir? Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın 2019 yerel seçimlerinde de yine AKP'den Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olması bekleniyor...

Murat Aydın kimdir?

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın kimdir? Murat Aydın'ın 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Beykoz Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor..

Cahit Altunay kimdir?

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay kimdir? İlçe Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın 2019 yerel seçimlerinde de AKP'den tekrar belediye başkanlığına aday olarak çıkarılması bekleniyor...

Mehmet Tevfik Göksu kimdir?

Esenler Belediye Başkanı Mühendis - Sosyolog Mehmet Tevfik Göksu kimdir? Göksu'nun 2019 yerel seçimlerinde de AKP'den Esenle Belediye Başkan Adayı olarak çıkarılması bekleniyor.

Ömer Fuat Günday kimdir?

AKP Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday'ın 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Şişli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor. Peki, Ömer Fuat Günday kimdir?

Ahmet Cin kimdir?

AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cin'in 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Pendik İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Ahmet Cin kimdir?

Can Tabakoğlu kimdir?

Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu kimdir? Can Tabakoğlu'nun 2019 yerel seçimlerinde de AKP'den Şile Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor...

Mevlüt Uysal kimdir?

Başakşehir’de 1. Etap Site Yöneticiliği yaptıktan sonra ilçe belediyesini yönetmeye başlayan Mevlüt Uysal kimdir? Mevlüt Uysal ne zaman Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi? İşte Mevlüt Uysal'ın biyografisi...

İsmet Yıldırım kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konut üreten firması, İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (KİPTAŞ) Genel Müdürü İsmet Yıldırım kimdir? İsmet Yıldırım'ın 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Ümraniye İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor...

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!

Üç yıllık yeni Orta Vadeli Program, “sıkı para” politikası ile ekonomiyi soğutma ve özel tüketiminin baskılanması sinyalini verdi. Ancak bu politikaların Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında uygulanması bekleniyor.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 yılı, seçim yılı oldu için büyük bir önem taşıyor. Bir aydan az bir süre kalan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. 14 Mayıs seçiminde nerede oy kullanılacağı belli oldu mu?

TMMOB İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Seçimleri gerçekleşti!

İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Kurul seçimleri gerçekleştirildi. Söz konusu seçimlerde 26. Olağan Yönetim, Onur, Denetleme Üyeleri ile TMMOB Yönetim Kurulu, Yüksek Onur Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri belli oldu.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de renk seçimleri tamamlandı! 

KİPTAŞ tarafından İzmit'te hayata geçirilen Çınar Evler projesinde imalat çalışmaları devam ediyor. Projede dairelerin renk seçimleri tamamlandı. 

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadiyle ilgili ilçe sakinlerinden tepkiler gelmeye başladı...

İstanbul seçimleri sonrası konut kredi faizlerinde son durum!

Konut kredisi faiz oranları düşmeye devam ediyor mu? İstanbul seçimleri sonrası Haziran ayının son haftasında konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Sancaktepe Belediyesi’nde yeni dönem ilk meclis toplantısı yapıldı!

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Sancaktepe Belediyesi yeni dönem ilk meclisi Başkan Av.Şeyma Edöğücü yönetiminde yapıldı.

31 Mart seçimlerinin belediyecilikte değiştirdikleri!

Sosyolog Faruk Özcan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin belediyecilikte değiştirdiklerini kaleme aldı. Özcan'ın seçmenlere iyi, yeni(den) seçilen belediye başkanlarına kötü bir haberi var...

İnşaat patronlarından yatırım cevabı!

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nin sona ermesinin ardından iş dünyası ortadaki belirsizliğin kalktığını söyleyerek yatırım ve üretimin devam edeceğini ifade etti.

Tahir Tellioğlu: Ülkemizi kaldığımız yerden tekrar kalkındırma zamanı geldi!

İMKON Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tellioğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçim Sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Yerel seçimlerden sonra konut satışları yılın en iyi seviyesine ulaşacak!

Körfez ülkelerinde bir marka oluşturmak amacıyla yola çıkan Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında hızla yükseleceğini söyledi... 

Yasin Kartoğlu: Başakşehir'de 7 tane metro hattı olacak!

Başakşehir’in mevcut Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den yeniden aday gösterildi. İşte Yasin Kartoğlu'nun hayata geçireceği projeler...

2019 yerel seçimleri Haberi

2019 yerel seçimleri

Özgül Özkan Yılmaz, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve KADEM Yönetim Kurulu Üyesidir. Özgül Özkan Yavuz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde mezun oldu.

Akademik kariyerine ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü “Kentsel Politika ve Yerel Yönetimler” programında Araştırma Görevlisi olarak başlayan Özgü Özkan Yavuz,  “Türkiye’de Kentsel Yenileme Süreçleri ve Politikaları”başlıklı teziyle 1998 yılında yüksek lisans (MSc) diploması aldı.

Yavuz, 1999 yılında kazandığı Avrupa Birliği Jean Monnet Programı bursuyla İngiltere’ye giderek Birmingham Üniversitesi, School of Public Policy, Centre for Urban and Regional Studies Bölümünde turizm planlaması ve alan yönetimi konularında uzmanlaşarak “Türkiye’de Turizm Alanlarında Planlama ve Yönetim” konulu teziyle ikinci yüksek lisans derecesini (MSc) aldı.

Özgü Özkan Yavuz, 1997 yılında Turizm Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü, Planlama Dairesi’nde Şehir Plancısı...