20 / 04 / 2024

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadiyle ilgili ilçe sakinlerinden tepkiler gelmeye başladı...



Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Tekeci, okuyucusunun sorduğu soruya köşesinde yer verdi. İşte o yazı....

Sincan ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Okurumuz Sercan Duyar, Sincan ve Sincanlılar için önemli bir fikri takip yapmış.

SORU (YORUM)-1

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadini hatırlatmış.

Okurumuz, iki kilometre uzunluğundaki tramvay hattının, “İlçenin iki yakasını birbirine bağlayacak” şeklinde tanıtıldığını da hatırlatmış.

Sincan’da yaşayıp her gün OSB-Törekent-Koru metrosunu kullananların Fatih Metro İstasyonu çıkışındaki otobüs çilesine değinen okurumuz, iletisinde -özetiyle- şunları aktarmış:

İKİ YIL GEÇTİ ORTADA PROJE YOK

“Metrodan indiğimizde zamanla yarışıyoruz. Otobüsü kaçırdığımızda 30-40 dakika beklediğimiz oluyor, çünkü direkt Fatih metro istasyonundan sadece metro saatlerine göre ayarlanmış bir ring otobüsü yok. Bizimkisi tam bir çile. Sayın Murat Ercan’ın tramvay sözünün üzerinden iki yıl geçti, ortada hâlâ proje yok.”

OKURDAN NOT: Tramvaya ilişkin görseller Sincan Belediyesi’nin web sitesinde ilk günkü gibi duruyor.

SORU (YORUM)-2

Sincan ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

MELİH GÖKÇEK, BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE DEVAM MI EDİYOR?

Okurumuz Emre Çetiner, bu köşeden eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ve o dönemin belediyeciliğini en çok eleştiren okurlarımızdan biriydi.
Geçenlerde bir ileti gönderen Emre Çetiner, “Melih Gökçek, belediye başkanlığı görevine devam mı ediyor?” diye sormuş.

Okurumuz, bu soru(su)nun sebebini ise şöyle özetlemiş:

‘ALT-ÜST GEÇİT YAPMA DERDİNDE’

“Mansur Yavaş, göreve geldiği günden beri sürekli bir ‘alt-üst geçit’ yapma derdinde. Halbuki biz o göreve geldiğinde ‘trafik sorununu daha bilimsel yöntemlerle çözmeye çalışacak’ diye bekliyorduk. Bilim, ‘yeni yol yapmanın, yol genişletmenin ulaşımı iyileştirmeyeceğini’ bas bas bağırıyor. Peki kendisi hangi ulaşım planına dayanarak bu yolları yapıyor? Melih Gökçek vari bu yaklaşımı çabucak bırakmalı.”


Geri Dön