29 / 03 / 2024

İstanbul Avrupa yakasına yeni tramvay hattı geliyor!

İstanbul Avrupa yakasına yeni tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü ile Alibeyköy arasına yeni tramvay hattı kuracaklarını açıkladı. Eminönü'nden başlayan güzergah Alibeyköy Cep Otogarı'na kadar uzanacak..



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Eyüp Belediyesi'nin Göktürk'teki yürüyüş parkurunun temel atma töreninde sürpriz bir açıklama yaptı.Topbaş, İstanbullulara Fatih, Eyüp ve Bayrampaşa ilçelerinde ulaşımı rahatlatacak yeni bir tramvay hattının müjdesini verdi.


Projeyi ilk kez açıklayan Topbaş, 'Eminönü'nden başlayan Fatih sahillerinden, Eyüp sahillerinden geçen ve Alibeyköy Cep Otogarı'na kadar gelen 12 kilometrelik bir tramvayın hazırlıklarını yaptık. Böylece İnşallah yanında da bir bisiklet yolu düşünüyoruz. Bu da bir raylı sistem olarak önemli. Eyüp Merkez'den de Bayrampaşa'ya çıkan bir tramvay olacak. O tramvay hattı da buna entegre olacak. Tramvay ile Haliç sahilinde seyahat imkanını ortaya koyacağız.


Feshane etkinliklerini artık Yenikapı'daki bir çadır konseptine taşıyacağız. Böylelikle trafik yoğunluğu hazırlanacak. Feshane için daha farklı bir proje çalışmamız var. Geçmişteki feshane konseptine yakın bir kıyafet müzesi düşünüyoruz" dedi.


YENİ TRAMVAY 30 AYDA TAMAMLANACAK


Başkan Topbaş'ın müjdesini verdiği 12 kilometrelik Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı 18 istasyondan oluşuyor. Eminönü ile Alibeyköy cep otogarı arasındaki seyahat süresini 30 dakikaya indirecek yeni tramvay hattı saatte 25 bin yolcu kapasiteli olacak.


Eminönü, Küçükpazar, Kadir Has Üniversitesi, Fener, Balat, Feshane, Eyüp Teleferiği, Devlet Hastanesi, Silahtar, Bilgi Üniversitesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro Durağı ve Alibeyköy Cep Otogarı istasyonlarından oluşan yeni tramvay hattı Eyüp Meydanı'ndan Demirkapı ve Bayrampaşa'ya da ayrı bir hat ile bağlanarak entegre olacak. Yeni tramvay hattının hemen yanında bir bisiklet yolu yapılacak ve rayların geçtiği alandaki yeşil doku korunarak bir yeşil hat oluşturulacak.


Sabah


Geri Dön