25 / 04 / 2024

Mevlüt Uysal kimdir?

Mevlüt Uysal kimdir?

Başakşehir’de 1. Etap Site Yöneticiliği yaptıktan sonra ilçe belediyesini yönetmeye başlayan Mevlüt Uysal kimdir? Mevlüt Uysal ne zaman Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi? İşte Mevlüt Uysal'ın biyografisi...



Mevlüt Uysal kimdir?

Mevlüt Uysal, 1966 yılı Antalya doğumlu. Mevlüt Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

 

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilenen Mevlüt Uysal, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. 

 

Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle meşgul oldu ve mahalle temsilciliğinden ilçe başkanlığına kadar her kademede hizmet tecrübesi kazandı.

 

Gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı, yönetiminde bulundu.

 

1997’den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir’de 1. Etap Site Yönetimi, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 

 

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mevlüt Uysal Kadir Topbaş'ın istifasının ardından Eylül 2017'de  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 

 

Mevlüt Uysal'ın 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Beylikdüzü İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor.
 

 

Evli ve dört çocuk babasıdır.

 

 

 

Kayabaşı'na yeni muhtarlık binası yapıldı!


Geri Dön