29 / 03 / 2024

Murat Aydın kimdir?

Murat Aydın kimdir?

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın kimdir? Murat Aydın'ın 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Beykoz Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor..



Murat Aydın kimdir?

Murat Aydın, 1960 yılı Giresun Piraziz İlçesi’ne bağlı Bozat Beldesi doğumlu. Aydın, ilk ve ortaokulu Bozat'ta okudu. Daha sonra lise eğitimine devam etmek için İstanbul'a geldi. 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

 

Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü’nde master yaptı. Buradan Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları konulu tezi vererek mezun oldu. Özel sektörde ve kamuda bir müddet çalıştıktan sonra tekstil alanında kendi işini kurdu.

 

Siyasetle yakından ilgilendi. İstanbul'da farklı siyasi partilerin ilçe yönetimi, il yönetimi ve il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu (Refah Partisi, Fazilet Partisi). 27 Mart 1994 seçimlerinde Zeytinburnu İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen Aydın, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 seçimlerinde Ak Parti’nin İstanbul’daki en yüksek oy oranıyla halktan aldığı destek %27’den %53’e çıktı. 29 Mart 2009 seçimlerini de açık ara kazanan Murat Aydın, 3. kez Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevine seçilerek kırılması güç bir rekora imza attı.

 

1985 yılında hobi olarak başladığı fotoğrafçılığını geliştirdi ve “Yeryüzünden Portreler” adını verdiği ilk kişisel sergisini açtı. 

 

İyi derecede İngilizce bilen Murat Aydın, belediye başkanlığının yanı sıra Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanvekilliği görevini de sürdürüyor.

 

Murat Aydın'ın 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Beykoz Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor.

 

Murat Aydın: Halktan 5 kuruş almadan kentsel dönüşüm yaptık!

 

 


Geri Dön