28 / 03 / 2024

Murat Aydın: Zeytinburnu için saçlarımı ağarttım!

Murat Aydın: Zeytinburnu için saçlarımı ağarttım!

İlk başkan seçildiğinde çok zor günler geçirdiğini söyleyen Murat Aydın, “O zamanlar saçlarım simsiyahtı ama şimdi beyazladı. Vatandaşın desteğiyle Zeytinburnu 12 yıl sonunda her anlamda uçuşa geçti...



İlk başkan seçildiğinde çok zor günler geçirdiğini söyleyen Murat Aydın, “O zamanlar saçlarım simsiyahtı ama şimdi beyazladı. Vatandaşın desteğiyle Zeytinburnu 12 yıl sonunda her anlamda uçuşa geçti. Şimdi bu uçağı havada tutmak için bir dönem daha adayım” diyor. 


Zeytinburnu…. Çarpık yapılaşma denince İstanbul’un ilk akla gelen ilçelerinden biriydi. İşte bu ilçe, modern bir dönüşüm geçiriyor, iddialı projelerle değerine değer katıyor. Zeytinburnu’nun kıdemli Belediye Başkanı Murat Aydın, yıldızı parlayan ilçeyi, hayata geçirdiği, bitme aşamasına getirdiği ve hayalini kurduğu projeleri AKŞAM’a anlattı: 


MEMNUNİYET YÜZDE 80'E ÇIKTI


12 yıl önce ilk kez başkan seçildiğimde saçlarım siyahtı ama şimdi beyazladı. O zamanlar bir anket yaptırdım. Ankette, ‘Zeytinburnu’nda  yaşamaktan memnun musunuz?’ diye sorduk. Yüzde 35’i ‘memnunuz’ cevabını verdi. Şimdi bu rakam yüzde 80’i geçti. 5 yıl sonra bu rakamı yüzde 100’e çekmeyi hedefliyoruz. 


UÇAĞI HAVADA TUTMAK İÇİN ADAYIM


Çok zor günler geçirdik. Vatandaşımızın verdiği güçle o zorluğun üstesinden geldim. Sonra projeler ürettik. Eğitim alanında çok büyük yatırımlar yaptık. Vatandaş bizden memnun. En azından bir dönem daha kalmamı istiyorlar. Zeytinburnu 12 yıl sonunda uçuşa geçti. Her anlamda uçuşa geçti. Şimdi bu uçağı havada tutmak için bir dönem daha aday oldum. Tabii partim de memnun. Şu anda oy oranımız son anketlerle yüzde 60’ın üzerinde. Buna layık olmak için tüm gücümle çalışacağım. 


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PARKI YAPILIYOR 


İlçemizde hayata geçecek en heyecan verici projelerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği Şehir Parkı. Parkın yapılacağı bölgede 150 bin metrekarelik alan İBB tarafından kamulaştırıldı. 400 bin metrekaresinin kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Diğer bölümlerinin kamulaştırılmasıyla birlikte burası 1 milyon metrekareye çıkacak. Şehir Parkı Türkiye’nin en büyük parkı olacak.  Marmaray  gibi burası da bize büyük değer katacak. Zaten şu anda bunun yansımalarını görüyoruz. Şehir Parkı’na yakın olan Çırpıcı ve Sümer mahallelerinde gayrimenkulü olanlar satışları durdurmuş. Şu anda arsa metrekare fiyatları 2 bin 500 lira ila 30 bin lira arasında değişiyor. 


MARMARAY BİZE BÜYÜK DEĞER KATTI


Marmaray’da emeği geçenleri kutlarım. Zeytinburnu’ndan 16 dakikada Kadıköy’e gidiliyor. Çok büyük rahatlık. Marmaray’ın bize kattığı değeri de es geçmemek lazım, büyük değer kattı. Zeytinburnu İstanbul’un tam kalbinde yer alıyor. Metro, Metrobüs, Marmaray güzergahında yer alıyor. Ulaşım çok kolay.


LÜKS KONUTLAR BELEDİYE BÜTÇEMİZİ KATLADI 


Son 4-5 yılda Zeytinburnu’nda çok prestijli konut projeleri yapıldı. Dolayısıyla buradan alınan vergiler de yüksek oluyor. Vergiler yüksek olunca bizim bütçemiz de katlanıyor. Yeni projelerimiz için gerekli finansı lüks konut projelerinin getirdiği bu vergiyle karşılıyoruz. Son olarak Zeytinburnu’nun ortasındaki depreme dayanıksız askeri lojmanları yıkıp bu alanı vatandaşın nefes alacağı yemyeşil bir parka dönüştüreceğiz. Yıkılacak askeri lojmanları da başka bir yerde biz yapacağız. Yeni parkın ve askeri lojmanların masrafını lüks konutlardan gelecek vergilerden karşılayacağız.


HİZMETLERİ TEK ÇATIDA TOPLUYORUZ


Dağınık olan belediye hizmet birimlerimizi tek çatı altında toplayacağız. Giriş katında büyük bir salon yapacağız. Bu salonda her birimden bir temsilci olacak. Vatandaş buraya geldiğinde üst katlara çıkmayacak. Örneğin emlak vergisini yatıracaksa o birimin temsilcisinin masasına gidecek. Sonra o temsilci işlemleri yaparken vatandaşımız oturduğu yerde çayını, kahvesini yudumlayacak. Hizmet binamız da bitmek üzere.   


DENİZİ DOLDURUP ÜSTÜNE PİKNİK ALANI YAPACAĞIZ


Zeytinburnu Sahili’nde hayalini kurduğum bir proje var. Kazlıçeşme Meydanı ile sahili birleştirme gibi bir düşüncemiz var. Bunu yaparken denizin bir bölümüne de dolgu yapmayı düşünüyoruz. Tabii bu şimdilik bir düşünce. Projeler de düşünceden doğuyor. Burada Hazine’yle bir firmanın sözleşmesi var. Onu aşmayı planlıyoruz. Onu aşarsak planımızı devreye sokacağız. Orada bir piknik ve sosyal alan oluşturacağız. Bu bölgede 10 bin insan aynı anda piknik yapabilecek. Böyle bir alana ihtiyacımız var.



ERCAN ÖZTÜRK/ Akşam Gazetesi 


Geri Dön