28 / 03 / 2024

mardin valisi ahmet cengiz

mardin valisi ahmet cengiz

Mardin Valisi Ahmet Cengiz kimdir? Mardin Valisi Ahmet Cengiz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ahmet Cengiz, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Ahmet Cengiz..

Mardin turizm sezonuna hazır!

Vali Ahmet Cengiz, Mardin’in dünya turizm şehri olacağını, her geçen yıl Mardin’de turizm potansiyelinin daha çok arttığını belirterek mart ayının gelmesi ile birlikte turizm sezonuna hazır olduklarını söyledi...

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bolu'nun yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in talimatıyla geçen günlerde yaylalarda yeniden başlayan yıkım işlemlerinden sonra yayla sakinleri Bolu Valiliği binası önüne gelip yıkım kararına tepki gösterdi.

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çalışmalarına devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeşili ilçesini ziyaret etti.

Mahmut Demirtaş Mardin'deki inşaat çalışmalarını inceledi!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, yapılması planlanan projeleri ve devam eden çalışmaların alanlarında incelemelerde bulundu.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Bolu'da yangında 2 çocuklarını kaybeden aileye ev yardımı yapılacak!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki yangına ilişkin olarak "Ailenin tamamen yanmış olan evinin yerine modern bir ev yaptırmayı planlıyoruz" dedi.

Bolu Mengen'de evlerde hasar tespit çalışmaları başladı!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Mengen'de yaşanan su baskını ve dolu yağışından sonra yapılan hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.  Ümit, Mengen'de birkaç evin hasar gördüğünü, gerekli incelemelerin yapıldığını belirtti...

Manisa'da 241 ağır hasarlı, 446 adet az hasarlı konut tespit edildi!

Manisa Valisi Ahmet Deniz, 22 Ocak'ta Manisa'da 5.4 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu..

Manisa Demirci OSB tamamlanıyor!

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve beraberindeki heyet Manisa Valisi Ahmet Deniz’i ziyaret ederek ilçede 800 dönümlük alanda kurulacak olan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi aktardı.

Mardin Emine-Behçet Keleşoğlu İlkokul ve Ortaokulu açıldı!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman,  Mardin Artuklu ilçesinde inşaatı tamamlanan, Emine-Behçet Keleşoğlu İlkokul ve Ortaokulu'nun açılışını yaptı.

Kemal Köksal Stadı'nda inşaat devam ediyor!

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kemal Köksal Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Batman'da OSB 4. İlave Kamulaştırma Toplantısı yapıldı!

Batman Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 4. İlave Kamulaştırma çalışmaları dolayısıyla Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze ve Danalı köyü hak sahipleri ve ilgili kurumların yöneticileriyle bir araya geldi.

mardin valisi ahmet cengiz Haberi

mardin valisi ahmet cengiz

Ahmet Cengiz kimdir?

Ahmet CENGİZ, 1964 yılında Aydın'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aydın'da tamamladıktan sonra 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1988 yılında ise Polis Akademisi'ni bitirdi. 


Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir süre komiser yardımcısı, Polis Akademisi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1989 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 


İl stajını merhum Vali Recep YAZICIOĞLU' nun yanında tamamladı. Aynı yıl bir süre Sultanhisar Kaymakam Vekilliği yaptı. İngiltere'deki bir yıllık eğitiminden sonra Cihanbeyli Kaymakam Vekilliği, Aksaray-Ağaçören, Ordu-Çatalpınar, Van-Edremit ve Konya-Kulu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 


2006 yılında Ankara Vali Yardımcılığına, 04. 06. 2008 tarihinde ise Pursaklar Kaymakamlığına atandı. Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. 


Doktora Tezi "XVIII. Yüzyılda Larende (Karaman) Şehrinin Fiziki ve Sosyo Ekonomik Yapısı" adıyla kitap olarak yayımlandı. Akademik çalışmalarına halen devam...