25 / 04 / 2024

Manisa'da 241 ağır hasarlı, 446 adet az hasarlı konut tespit edildi!

Manisa'da 241 ağır hasarlı, 446 adet az hasarlı konut tespit edildi!

Manisa Valisi Ahmet Deniz, 22 Ocak'ta Manisa'da 5.4 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu..



Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Akhisar'da meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Deniz,  bölgede 241 ağır, 446 az hasarlı bina tespit edildiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Manisa Valisi Ahmet Vali Deniz, Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen "İl Planlama ve Koordinasyon Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, geçen hafta merkez üssü Akhisar ilçesi olan 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası Manisa,  İzmir  ve Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine bağlı 32 kişilik ekibin, depremin etkilediği Akhisar, Kırkağaç ve Saruhanlı ilçelerinde incelemelerini tamamladığını dile getirdi. 

Manisa da 241 ağır hasarlı, 446 adet az hasarlı konut tespit edildi!

Depremden Akhisar'da 41, Kırkağaç'ta 6, Saruhanlı'da ise 2 mahallenin etkilendiğini bildiren Vali Deniz, şunları söyledi: 

"Akhisar ilçesinde 2 bin 610 konut yapıda 130 ağır hasarlı, 222 az hasarlı; Kırkağaç ilçesinde 1815 konut yapıda 110 ağır hasarlı, 220 az hasarlı; Saruhanlı ilçesinde ise 163 konut yapıda 1 ağır hasarlı, 4 az hasarlı olmak üzere 3 ilçede toplam 241 ağır hasarlı, 446 az hasarlı konut yapı tespit edilmiştir. Depremden zarar gören vatandaşların barınma ve korunmasını sağlamak için ihtiyaç duyulan mahallelerde AFAD İl Müdürlüğü tarafından 120'nin üzerinde çadır kurulmuştur." 

Deniz, depremde evi oturulamayacak şekilde zarar gören 201 insanın Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampı'na yerleştirildiğini, vatandaşların barınmalarına ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Manisa da 241 ağır hasarlı, 446 adet az hasarlı konut tespit edildi!

 "Devletimiz büyük ve yeni bir cami inşa edebilir"

Çalışmaları takip eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, yaptığı açıklamada, Karabörklü ve Alifakı camilerinin acil yıkılması gereken yapılar olarak kendilerine bildirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Cumartesi günü ekiplerimiz Kırkağaç ilçesindeki Alifakı Camisi'nin minaresinin yıkım işlemini gerçekleştirdi. 42 metre yüksekliğinde ve etrafında evlerin bulunduğu minare, ekiplerimizin dikkatli çalışmasıyla yıkıldı. Bugün de gerekli güvenlik önlemlerini alarak, ağır hasarlı olan Akhisar ilçemizdeki Karabörklü Camisi ve minaresinin yıkım çalışmasını gerçekleştirdik. Devletimiz büyük ve yeni bir cami inşa edebilir."

Karabörklü Mahallesi Muhtarı Muammer Emre, depremin ardından devletin ne kadar güçlü olduğunu gördüklerini kaydederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de mahallemizi ziyaret ettiğinde, hasar gören caminin yıkılma talimatını vermişti. Bugün gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkım işlemi yapıldı." diye konuştu.

Manisa'da arazi toplulaştırma kararı!


Geri Dön