19 / 04 / 2024

Manisa'da 4 ilçede 275 ağır hasarlı konut var! 

Manisa'da 4 ilçede 275 ağır hasarlı konut var! 

Manisa Valiliği, Kırkağaç'ta, Akhisar'da, Saruhanlı'da ve Soma'da hasar tespiti çalışması yapıldığını açıkladı. 68 mahallede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasında 4 ilçede toplam 275 ağır hasarlı bina tespit edildi...



Manisa Valiliği, 4 ilçede hasar tespiti çalışması yaptı. Valilikten gelen yazılı açıklamada, Manisa, Denizli,  İzmir  Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerine bağlı ekiplerle, toplam 68 mahallede hasar tespit çalışması yapıldığı bildirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamada, yapılan hasar tespit çalışmalarında Kırkağaç'ta 268 az, 123 ağır hasarlı, Akhisar'da 318 az, 151 ağır hasarlı, Saruhanlı'da 2 az hasarlı, Soma'da 8 az, 1 ağır hasarlı konut olduğu belirtildi.

Ağır hasar gören Karakurt Mahallesi Vahdet, Karabörklü ve Akifakı camilerinin de aralarında yer aldığı 7 yapının yıkımının gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, yıkım çalışmalarına devam edildiği ifade edildi. 

Açıklamada, depremde evi oturulamayacak şekilde hasarlanan 201 vatandaşın Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampı'na yerleştirildiği belirtildi. 

Ayrıca depremden zarar gören vatandaşların geçici barınmalarına ilişkin çalışmalar, ayni ve nakdi yardımların da Valilik koordinesinde sürdürüldüğü açıklandı.

Depremzedelerden destekler için teşekkür

Depremzedelerin geçici gıda, barınma, ısınma ve diğer ihtiyaçları, Manisa Valiliği koordinesinde İl Afet, Büyükşehir Belediyesi ve Acil Durum Müdürlüğü, Türk Kızılay, ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklar tarafından karşılanıyor.

Depremzedeler AFAD tarafından 15 mahallede kurulan 400 çadırda kömür sobasıyla ısınma ihtiyaçlarını gideriyor.

Karakurt Mahallesi'ndeki depremzedelerden Ahmet Kelebek, çocukları korktuğu için evlerine giremediklerini belirtti. 

Bir süre akrabalarında kaldıklarını anlatan Kelebek, "3 gündür çadırda kalıyoruz. Devlet bize destek oldu, çadırımızı, kömürümüzü, yemeğimizi verdi. Herkese bu imkan sağlandı. Teşekkür ederiz." diye konuştu.

Depremzede Seyyide Sertel, "Rabb'im bir daha böyle afet yaşatmasın. Çadırlarımızı kurdular, kömürlerimizi bıraktılar. Bir ihtiyacımız yok çok şükür." dedi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak'ta 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Bunun ardından 28 Ocak'ta merkez üssü Akhisar olan 4,7, Kırkağaç olan 4,8 ve 4,1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Manisa'da depremde hasar gören binalar yıkılıyor!

 


 


Geri Dön