25 / 04 / 2024

Bingöl'de 31 az hasarlı, 53 ağır hasarlı konut tespit edildi!

Bingöl'de 31 az hasarlı, 53 ağır hasarlı konut tespit edildi!

Erzurum Valisi Okay Memiş Bingöl depremiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yaptığımız çalışmalarda 31 az hasarlı, 4 orta hasarlı, 53 de ağır hasarlı konut tespit ettik" dedi.



Merkez üssü Bingöl Karlıova olan 5,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Erzurum'un Çat ilçesinde, depremzedeler için 3 bin çadır kuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hasar tespit çalışmalarını yerinde görmek üzere ilçeye giden Erzurum Valisi Okay Memiş, Yavi ve Gökçeşeyh mahallelerinde incelemeler yaptı.

Memiş, incelemelerden sonra yaptığı açıklamada, ilçeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma, emniyet, kaymakamlık, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin desteğiyle 3 bin çadır kurduklarını belirtti.

Başvuru yapan tüm vatandaşların çadır ihtiyacının giderildiğini belirten Vali Memiş, şu şekilde konuştu:

"Yaptığımız çalışmalarda 31 az hasarlı, 4 orta hasarlı, 53 de ağır hasarlı konut tespit ettik. Depremzedeler için gerekli yardımlar yapılıyor. Vatandaşlarımıza gıda kolileri de dağıttık. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ilçede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Ekiplerimiz olayın yaşandığı günden itibaren hasar tespit çalışmalarını sürdürmektedir. Ağır hasarlı konutlarımızı devlet imkanıyla en kısa sürede yapıp, kış mevsimi başlamadan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

Memiş'e gerçekleştirdiği ziyarette, Vali Yardımcısı Uğur Köroğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz, Çat Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Belediye Başkanı Melik Yaşar, AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak da eşlik etti.
 


Geri Dön