20 / 04 / 2024

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çalışmalarına devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeşili ilçesini ziyaret etti.



Kentsel Dönüşüm projesi çevresinde yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Yeşilli İlçesine gelen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Demirtaş’ı İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve kamu kurum ve kuruluş müdürleri karşıladı.

Mardin Belediyesi'nde yer alan habere göre, Demirtaş, karşılamadan sonra beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Fen Dairesi Başkanı Cebrail Aslan ile Gül ve Tepebaşı Mahallerinde 6.6 hektar alanda 600 konut 200 dükkan ve 2 bin 500 kişilik caminin inşa edilmesine yönelik yürütülen çalışmaları yerinde denetledi.

Çalışmalarının yürütüldüğü alanı gezerek incelemeler yapan Demirtaş, Kaymakam Emre Öztürk ve Belediye Başkanı Hayrettin Demir’den çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldıktan sonra proje kapsamında yeniden hayata geçirilen 2 bin 500 kişilik Cami projesinde incelemeler yaptı.

Vatandaş memnuniyeti gözetilerek yerinde dönüşüm yapılması hedeflenen projede uzlaşma görüşmelerinde taşınmaza karşılık talep eden hak sahiplerine konut ya da dükkan seçeneği sunulurken uzlaşmanın sağlanmadığı durumlarda ise rızai kamulaştırma yolu izleniyor.

 

Mahmut Demirtaş Mardin'deki inşaat çalışmalarını inceledi!


Geri Dön