24 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu: AVM'lerin açılması, gözden geçirilmesi gereken bir karar!

Ahmet Davutoğlu: AVM'lerin açılması, gözden geçirilmesi gereken bir karar!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle ilgili alışveriş merkezlerinin (AVM) açılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini anlattı.



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında normalleşme süreciyle ilgili alışveriş merkezlerinin (AVM) açılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinden bahsetti.

Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

Konuşmasının başında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Ramazan Bayramı'nı kutlayan Davutoğlu, bu yıl bayramların hüzünle karantina şartlarında geçirildiğini anlattı.

Bundan sonraki bayramlara sevdikleriyle ulaşabilmek amacıyla Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine harfiyen uymanın herkes için bir zaruret olduğundan bahseden Davutoğlu, son dönemlerdeki vaka istatistiklerinin umut verdiğini, ancak tehlike henüz geçmediğinden daha fazla teyakkuz halinde olunması gerektiğinden bahsetti.

Davutoğlu, AVM'lerin açılmasının normalleşme süreci içerisinde tekrar gözden geçirilmesi gereken bir karar olduğundan bahsederek, günlük sıfır vaka verilerine ulaşıncaya kadar maske ve izolasyon tedbirlerinin devam etmesi gerektiğinden bahsetti.

AVM, cami ve stadyumlarla ilgili kararların şu ana kadarki kazanımları tehlikeye atacak nitelikte olduğundan bahseden Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Alınan kararlar çelişkilidir. Çarpıcı bir örnek verirsek, içinde en yoğun risk alanı niteliğindeki AVM'lerin açılması ama ramazan ayında camilerin kapalı tutulması izahı mümkün olmayan bir çelişkidir. Eğer AVM'lerin açılmasında bir sakınca yoksa ramazanın son cumasının açık alanlarda ve camilerin avlularında sosyal mesafeye özen göstererek kılınmasını engelleyen unsur nedir?"

Ulusal kanallarda salgınla ilgili yayınların içerik ve söylem açısından toplumsal kaygıyı olumsuz bir şekilde etkilediğinden bahseden Davutoğlu, medyanın, topluma doğru bilgilendirmede bulunurken içeriğin hedef kitlenin eğitim kapasitesine göre belirlenerek ayrıntıdan kaçınılarak yapılması gerektiğinden bahsetti.

Davutoğlu, darbe ve erken seçim tartışmalarıyla gündeme geldiğini iddia etti. 

AVM'ler 1 Haziran'a hazırlanıyor!

AVM'lerle ilgili 81 il valiliğine genelge!


Geri Dön