29 / 03 / 2024

Ahmet Davutoğlu: Esenler'e 90 bin yeni konut inşa edilecek!

Ahmet Davutoğlu: Esenler'e 90 bin yeni konut inşa edilecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenler Belediyesi'nce Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen arazi devir töreninde konuştu. Davutoğlu, "Dünyanın en büyük 3. şehir parkına Esenler ve İstanbul sahip olacak" müjdesini de verdi.



İSTANBUL Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenler Belediyesi'nce Cumhuriyet Meydanında düzenlenen arazi devir töreninde Esenler halkına ve istanbullulara önemli müjdeler verdi. Davutoğlu. bugünün Esenler için, istanbul için ve şehircilik anlamında insanlık için tarihi bir gün olduğunu aktardı. 



ESENLER'E 90 BİN YENİ KONUT 

Başbakan Davutoğlu. Esenler'de yaşayan vatandaşların en kaliteli ve konforlu konutlara kavuşacağını belirterek, "Esenler'de şu anda dahi içinde oturulması, imar ve statik bakımdan sıkıntıların olduğu 40 bin konut var. Esenler'deki konut stokunun, bina stokunun yüzde 72'si sorunlu. Allah muhafaza bir depremde ciddi sarsıntı geçirebilir. Bizim birinci görevimiz, vatandaşa güvenli konutlar sağlamaktır. Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur. Onun için 90 bin yeni konut, inşallah inşa edilecek" dedi. 



İSTANBUL'UN TARİHİ MEKANLARI MUTLAKA KORUNACAK 

"Şimdi yeni bir İstanbul inşa ederken, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlayan, 1994'te onun Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla kaderi değişen istanbul'u, yeniden inşa etme kararı aldık" diyen Davutoğlu, projenin, İstanbul'a bakışlarının dört esası olduğunu dile getirerek, "Bir: istanbul'un tarihi mekanları mutlaka korunacaktır. Bu tarihi mekanlarda özellikle Suriçi'nde ve bütün tarihi mekanlarda, yanlış yapılaşmaya, tarihi mekanlara zarar veren hiçbir şeye izin verilmeyecektir" diye konuştu. 



İkinci özellik olarak, yanlış kentleşme karşısında gerçek bir kentsel dönüşüm faaliyeti yapacaklarının altını çizen Davutoğlu. Esenleri yeni bir kent haline dönüştüreceklerini söyledi.



Davutoğlu. üçüncü özellik olarak, bu yeni kentleşmede insanın doğasına aykırı olan şehirde dik yapılaşma yerine, eski istanbul mimarisini de barındıran, yatay yapılaşma sağlayacaklarını kaydetti. "Yani, topraktan uzaklaşmayan, kendi doğasından uzaklaşmayan yeni bir şehirleşme anlayışını insanımıza sunacağız. Bu da mimari bakımdan bir devrim mahiyetinde olacak inşallah" diyen Davutoğlu, projenin devreye girmesi için çalışmalar yürütülürken Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfık Göksu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan bütün detayları aldığını bildirdi. 



"2,5 MİLYON METREKARELİK BİR ŞEHİR PARKI İNŞA EDECEĞİZ" 

Davutoğlu. şunları kaydetti: "Göreceksiniz, biz nasıl inşa ederiz dünya şahit olacak. Bununla birlikte dördüncü özellik, yeni bir çevre ve yeşil anlayışı içerisinde dünyanın en büyük üçüncü şehir parkına Esenler ve İstanbul sahip olacak. 2.5 milyon metrekarelik bir şehir parkı inşa edeceğiz. Hayırlı olsun. Çevreci geçinenlere de bir mesaj olsun." "Esenler'de 7 milyon metrekarede 500 bin kişi yaşıyordu" hatırlatmasında bulunan Davutoğlu, "7 milyon 800 bin metrekarenin üzerine. 8 milyon 700 bin metrekare daha Esenler'e katıyoruz. Askeriyemizin ihtiyaçlarını başka bir alanda karşılamak üzere, askeri alanın da katılımıyla, burada boşaltılacak konutların da içinde olacağı yeni bir Esenler doğacak. Artık Esenler dünyanın en yoğun yerleşiminin olduğu ilçe olarak anılmayacak, aksine dünyanın en büyük yeşil alanına sahip olan ilçesi olarak anılacak" dedi. 



Yeni Akit



Geri Dön