27 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu: Gaziantep'in kuzeyine 50 bin konut yapacağız!

Ahmet Davutoğlu: Gaziantep'in kuzeyine 50 bin konut yapacağız!

Şehrin kuzeyinde 50 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini açıklayan Davutoğlu, "Esnafımıza 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar hesaplanan vergisini almayacağız. " dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran sonrası azdırılan terör, iç ve dış kumpaslar, ülkemiz üzerine yapılan planlar projeler var. Bunlara vakıfız. Bunların bertaraf edilmesi noktasında her platformda, her zeminde çalışıyoruz. Hain kumpaslara karşı verilecek en iyi cevap, seçim sandığından çıkacak sonuç olacaktır. O sonuç da istikrardır, istikrardır, istikrardır inşallah" dedi.


Davutoğlu, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde işçiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.


Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, sağlıktan yararlanma koşullarını geliştirdiklerini, SSK'lıların 90 gün, Bağ-Kur'luların 240 gün beklediğini, bekleme süresini herkes için sadece 30 güne indirdiklerini anımsattı. 


Prim borçlarını son 6 yılda üç kez yapılandırdıklarını, Genel Sağlık Sigortasını hayata geçirdiklerini aktaran Davutoğlu, "Girişimcilerimiz, iş adamlarımız Gaziantep için risk aldılar, ellerini taşın altına koydular. Gaziantepli iş adamlarımızın hepsine takdirlerimi sunuyorum" dedi. 


Gaziantep'e gelirken bilgi aldığını belirten Davutoğlu, Suriye'deki krize rağmen Gaziantep'in hala Ortadoğu'nun yükselen yıldız şehirlerinden biri olduğunu kaydetti.


Bunda Gaziantepli iş adamlarının girişim gücü ile işçilerin alın terlerinin payları olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Gaziantep, cesur, gayretli girişimcisiyle, çalışkan, fedakar işçisiyle kendi iç dinamiklerini harekete geçirdi. Enerjisiyle, kalkınma başarısını gösterdi. Ekonomisiyle, ticaretiyle çok önemli bir seviyeye geldi. Gaziantepliler sizlerle iftihar ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem büyük başarılarınızla sadece biz değil, bütün dünya size gıpta edecek" diye konuştu.


- "Hain kumpaslara verilecek en iyi cevap, seçim sandığından çıkacak sonuç"

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin önemine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"7 Haziran sonrası azdırılan terör, iç ve dış kumpaslar, ülkemiz üzerine yapılan planlar, projeler var. Bunlara vakıfız. Bunların bertaraf edilmesi noktasında her platformda, her zeminde çalışıyoruz. Hain kumpaslara karşı verilecek en iyi cevap, seçim sandığından çıkacak sonuç olacaktır. O sonuç da istikrardır, istikrardır, istikrardır inşallah. 13 yılda Türkiye, istikrarın nasıl bir nimet olduğunu gördü, yaşadı. Ben inanıyorum ki, 1 Kasım seçimleri bu yaşanmışlığın bir teyidi olacak. Her zamanki gibi biz dersimize iyi çalıştık. Milletimiz de, o adil hakem de notumuzu verecek. Ve inşallah biz hizmetlerimize devam edeceğiz."


Yeni dönemde çalışma hayatına ilişkin pek çok yeni düzenleme yapacaklarını belirten Davutoğlu, AK Parti Seçim Beyannamesinde yer alan hususları paylaşmak istediğini kaydetti.


Asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracaklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe asgari ücretin de artırılacağını ifade etti. 


Taşeron işçilerin, asli işlerde kamuda istihdam edileceğini vurgulayan Davutoğlu, yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilen Bağ-Kur Sigortalısı olan esnafın, emekli aylıklarındaki Sosyal Güvenlik Destek Primini de tümüyle kaldıracaklarını bildirdi. 


TOKİ eliyle emeklileri, uygun koşullarda ev sahibi yapacaklarını belirten Davutoğlu, bu çerçevede emeklilere 240 lira taksitle konut edinme imkanı getireceklerini ifade etti. 


Şehrin kuzeyinde 50 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini açıklayan Davutoğlu, "Esnafımıza 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar hesaplanan vergisini almayacağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz" dedi. 


- "Kefiliniz devlet, hükümet olacak"

"Bu salondaki girişimci ruhuna sahip Gaziantepli gençlerimize sesleniyorum" diyen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Buradaki büyük iş adamlarımız gibi ileride Gaziantep'in ve Türkiye'nin ekonomisine mührünüzü vurmak için bir iş kurmak isterseniz size işe başladığınız anda 50 bin liraya kadar hibe, karşılıksız destek vereceğiz. Eminim önümüzdeki dönemde 50 bin liralık bu işle başlayan Gaziantepli gençlerin arasından nice büyük iş adamları çıkacak. Eğer bu yetmiyorsa, bu sefer 100 bin liraya kadar faizsiz kredi veriyoruz. Ama benim kredi alacak kefaletim yok diyorsanız, kefiliniz devlet, hükümet olacak. Sizlere güvenen bizler, sizin kefiliniz olacağız. Yeni iş kuran gençlerimize, sermayelerini biriktirebilsinler diye üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlıyoruz. İşi kuracaksınız, 50 bin lirayı, ardından 100 bin lirayı alacaksınız, üç yıl da bir kuruş vergi ödemeyeceksiniz. Gaziantepli gençler ülke ekonomisine katkı yapsın diye, işverenlerimize ve gençlerimize birlikte sesleniyorum, ilk kez iş bulan her gencimizin maaşını bir yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz. Bugün Gaziantep esnafıyla buluşmamızda da söyledim, işçiyi işverenimiz alacak, istihdam edecek, bir yıl ücretini de biz ödeyeceğiz."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ve kendisinin de bu mirası devralarak, Gaziantep'i yükseltmek için her türlü çabayı gösterdiklerini aktaran Davutoğlu,  "Gaziantep'te çok hayırlı gelişmeler yaşandı, yaşanıyor. Zaten bir yerde devlet görevini yaparsa, STK'lar ve iş dünyası çalışkansa o zaman o şehrin önünde kimse duramaz" diye konuştu. 


Başbakan Davutoğlu, devlet olarak Gaziantep'e önem verdiklerini, Gaziantep'in her zaman bir yumruk ve bir yürek olarak bu hizmetleri gerçekleştirdiğini, Gaziantep'in devlet, toplum buluşmasının örneği, üretim, emek, ticaret ve en önemlisi de helal rızkın, alın terinin şehri olduğunu anlattı.


- Gaziantep'e müjdeler

Çalışkan, güzel insanların yaşadığı Gaziantep'e müjdesiz gelmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:


"Burada işçi, emekçi kardeşimizle bir aradayken bu müjdeleri sizlere vermek istiyorum. Organize sanayi bölgesi ile çevresinde çalışan işçilerimiz için bu bölgenin hemen arkasında dev bir uydu kent kuruyoruz inşallah. Hiç merak etmeyin, uygun fiyatlara kira öder gibi ev sahibi olacaksınız. Hem de geleneksel Gaziantep mimarisine uygun bir projeyle bunu gerçekleştireceğiz. Gaziantep için hedefimiz 5 yılda toplam 50 bin konut. Arsa bedava, yapılışından sonra da inşallah kira öder gibi bütün Gazianteplilerin hizmetinde. Küçük sanayi sitesiyle organize bölgesi arasına 25 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapıyoruz. Çalışmalarımız başladı. Dağları delen bir müjdemiz daha var. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor. Amanos Dağları'nı delip Gaziantep'i, İskenderun Limanı'na doğrudan bağlayacağız inşallah. Bizde bu aşk, sizde bu çalışkanlık varken hiçbir dağ karşımızda duramaz."


Davutoğlu, ayrıca Düzbağ Barajı'nı inşa edeceklerini, baraj devreye girdiğinde daha hesaplı enerji üreterek, Gaziantep'in daha kaliteli içme suyuna kavuşacağını vurguladı. 


Gaziantep'in birlik, beraberlik, huzur ve refah şehri olduğunu anlatan Davutoğlu, şehirde Türk, Kürt, Arap demeden bir arada yaşamanın en güzel örneğinin sergilendiğini  kaydetti.


İşgal ordularına karşı ayağa kalkıldığında Gazianteplilerin sağındaki ve solundakinin kökenini sormadığını belirten Davutoğlu, "Türkler, Kürtler, Araplar, hep beraber ayağa kalkıp namusu için vuruşmaya başladığında bütün bir Anadolu ayağa kalktı ve cumhuriyetimizin tohumları Gaziantep'te atıldı. Onun için istiklal mücadelesi ve onur mücadelesi veren her halkın yanında olduk. Suriyeli kardeşlerimize yıllardır sergilediğiniz her türlü takdirin üzerindedir. Avrupa ve dünya bunu yeni fark ediyor. Türkiye'nin Gaziantep'in ve bütün mücavir illerin gösterdiği fedakarlığı yeni yeni anlıyorlar ama onlar yeni fark etseler de biz bu kardeşliği tarihin derinliğinden aldık, kıyamete kadar götürecek ve her mazluma, masuma sahip çıkacak vicdanlı tavrımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.


Davutoğlu, 1 Kasım akşamında gözlerin, gönüllerin ve kulakların Gaziantep'ten gelecek seste olacağını, Gazianteplilerin o gün demokrasi zaferi yaşatacak şekilde en güzel müjdeyi vereceğini sözlerine ekledi.



AA



Geri Dön