23 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu: Konut hesabı uygulaması başlatılacak!

Ahmet Davutoğlu: Konut hesabı uygulaması başlatılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkez'inde düzenlenen "2016 Yılı Eylem Planı Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hane halkının tasarruf alışkanlığını artırmak için "Konut Hesabı" uygulamasını başlatacaklarını söyledi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınmasını sağlayacak ve bu kurumların ihtiyacını karşılayacak bir kanun hazırlığı için çalışmaların sonuna gelmiş bulunuyoruz, istişareler sonucunda inşallah bu süreci tamamlayacağız" dedi. 


Davutoğlu, Haliç Kongre Merkez'inde düzenlenen "2016 Yılı Eylem Planı Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimleri öncesinde yalnızca asıl işte çalışan taşeron işçilerin kamuda istihdam edileceği sözünü verdiklerini ancak seçimin ardından bu sözün de ötesine geçerek asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapmadan tüm işçileri bu haktan yararlandırdıklarını aktardı.


Katma değeri yüksek üretimi desteklemek için orta ve üst teknolojili yatırımların artırılmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Davutoğlu, bu kapsamda yatırım ortamını iyileştirmek ve katma değerli üretim yapısını ve girişimciliği desteklemek için çok önemli adımlar attıklarını kaydetti.


Hane halkının tasarruf alışkanlığını artırmak için "Konut Hesabı" uygulamasını başlatacaklarını ve konut sahibi olmayan vatandaşların ilk konutlarını almak için açtıkları banka hesaplarında biriktirdikleri tutarın yüzde 20'sini ve 15 bin Türk Lirası'nı geçmeyecek tutarda devlet katkısı ödeyeceklerini aktaran Davutoğlu, 'Çeyiz Hesabı" uygulamasıyla gençlerin evlilik hazırlıkları için oluşturdukları birikimlerine de yüzde 20'ye varan oranda ve 5 bin Türk Lirası'na kadar katkı sağladıklarını ifade etti. 



AA



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim öncesinde vatandaşa verdikleri tüm vaatleri yerine getirdiklerini söyledi. 3 aylık eylem planındaki vaatleri tamamladıklarını belirten Davutoğlu “Çok zor olur, yükü ağır olur dediler. Ama biz şunu söyledik. ‘Biz söz verdik mi yaparız’. Söz verdik ve yaptık diyoruz” diye konuştu.


AK Parti tarafından 1 Kasım seçimleri öncesinde verilen vaatlerin tamamı yerine getirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, verimliliği, kapsayıcı büyümeyi, istihdamı ve rekabetçi ekonomiyi destekleyen reformların yanı sıra verdikleri tüm sözleri tuttuklarını söyledi. Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘2016 Yılı Eylem Planı Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Üç aylık vaatlerimizin ve seçim döneminde 81 vilayeti dolaşarak verdiğimiz vaatlerimizin yüzde 100’ünü gerçekleştirdik.  Üç aylık reformlarımızın yüzde 70’ini, 6 aylık reformlarımızın da yüzde 30’unu gerçekleştirmiş bulunuyoruz” diye konuştu. Davutoğlu “Şükürler olsun ki bugün itibariyle milletimize verip de tutmadığımız bir söz yok. ‘Söz verdik yaptık’ diyoruz. ‘Söz vereceğiz yapacağız’ diyoruz. Vaatler ve reformlar takvimimizde herhangi bir gecikme olmadığı gibi bazen verdiğimiz sözü gününden önce de hayata geçirdiğimiz oluyor” dedi. Seçim meydanlarında vatandaşlara vaatleri daha da iyi anlatabilmek için doğumdan emekliliğe kadar süreci adım adım anlattığını vurgulayan Davutoğlu “3 aylık vaatlerimizde doğumdan emekliliğe kadar hayatın her aşamasında vatandaşlarımıza elimiz değiyor. Çünkü vatandaşlarımızın yüreği yüreğimize değiyor. Hiçbir aşamada vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız” diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, iç ve dış meselelerle ilgili önemli sıkıntıların yaşandığı bir dönemde hükümet olarak ortaya koydukları programa harfi harfine uyarak ülkeye hizmet ettiklerini söyledi. Coğrafyada büyük yangınların olduğunu dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güney sınırımızda kanlı çatışmalar yaşanıyor ve bunun olumsuz etkilerini her gün görüyoruz. Bu ateş çemberinin içinde milletimizin güvenliği için gece- gündüz çalışırken bir taraftan da icraatlarımıza ve ekonomide istikrar ve büyümeyi sağlayacak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Türkiye’nin yürüyüşünü kimsenin ve hiçbir gücün durdurmasına izin vermedik, vermeyiz.”


YENİ EVLİLERE DESTEK


Hane halkının tasarruf alışkanlığını artırmak için ‘Konut Hesabı’ uygulamasını başlatacaklarını ve konut sahibi olmayan vatandaşların ilk konutlarını almak için açtıkları banka hesaplarında biriktirdikleri tutarın % 20’sini ve 15 bin Türk Lirası’nı geçmeyecek tutarda devlet katkısı ödeyeceklerini aktaran Davutoğlu, ‘Çeyiz Hesabı’ uygulamasıyla gençlerin evlilik hazırlıkları için oluşturdukları birikimlerine de yüzde 20’ye varan oranda ve 5 bin Türk Lirası’na kadar katkı sağladıklarını ifade etti.     


Star


Geri Dön