26 / 04 / 2024

Ahmet Hamoğlu'nun köfteci dükkanı ruhatsız çıktı!

Ahmet Hamoğlu'nun köfteci dükkanı ruhatsız çıktı!

İşadamı Hamoğlu'nun Silivri'de 'süs havuzu' olarak görünen alana yaptırdığı köfteci dükkanının ruhsatının olmadığı anlaşıldı



Köftecinin üstüne de kaçak kafeler çıkılınca, işadamı ve belediye davalık oldu...

İŞADAMI Ahmet Hamoğlu ile Silivri Belediyesi 'köfteci' yüzüden davalık. Silivri'deki Maxi City'nin önünde otopark olarak ayrılan alana inşa edilen ve bir yıldır faaliyette olan köftecinin İmar Kanunu'na aykırı ive ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Dükkanın üzerine inşa edilen kafeler de aynı durumda.

CEZA İŞLEMLERİ BAŞLADI
Silivri Belediyesi, dükkan ve üç katlı kafelerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 'İmar Kanununa göre cezai işlemler başlatılmış olup süreç halen devam etmektedir. Bununla birlikte söz konusu şirketle ilgili süren dava da sürmektedir.' Şarkıcı Pınar Dilşeker ile yaptığı evlilikle gündeme gelen Hamoğlu'na ait olan köftecinin belediyeye ruhsat başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Ancak Maxi AVM'nin İmar Planları'nda süs havuzu olarak ayrılan yerin nasıl ruhsatlandıracağı merak konusu. Esnaf ise tepkili, 'Biz buraya tonla kira ödüyoruz. Sinek avlıyoruz. Burası kapalı alan olduğu için sigara içilmiyor. Bu nedenle millet otopark alanındaki köfteciyi tercih ediyor. Bu bize yapılan bir haksızlık' dedi.

İZNE KARŞILIK TARLA GELMİŞTİ
İŞADAMI Ahmet Hamoğlu, Silivri'de yapacağı rezidans ve benzin istasyonu inşaatı için gerekli karar Silivri Belediye Meclisi'nden geçtikten bir hafta sonra değeri 11 milyon TL'yi bulan tarlalarını belediyeye bağışladı. Bu haber AKŞAM'da 'Al gülüm ver gülüm' başlığıyla manşete taşınmıştı. Hamoğlu Şirketler Grubu'nun, Silivri Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yoğurt Festivali'ne de sponsor olduğu belirtiliyor.
Akşam/Ercan ÖZTÜRK


Geri Dön