18 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı oldu!

Ahmet Misbah Demircan İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı oldu!

İstanbul Boğazı’nın çevresinde bulunan ilçelerin oluşturduğu İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Mayıs ayı Olağan Toplantısı, Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yeni başkan seçildi...



İstanbul Boğazı’nın çevresinde bulunan ilçelerin oluşturduğu İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Mayıs ayı Olağan Toplantısı, Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oybirliği ile yeni başkan seçildi.


Üsküdar, Beykoz, Beyoğlu, Beşiktaş ve Sarıyer belediyelerinin üye olduğu birlik başkanlığına seçilen Ahmet Misbah Demircan, “Bu önemli vazifeyi en iyi şekilde yürütmek için tüm gücümle çalışacağım. Bugüne dek olduğu gibi, demokratik ve kardeşçe bir beraberlik ve dayanışma içinde olacağız. İstanbul Boğazı’na hizmet sunmak, tüm Türkiye’ye ve dünyaya hizmet anlamına geliyor. Bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


İstanbul Boğazı’nın tarihi ve doğal güzelliklerini muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen birlik 12 yıl önce kuruldu. Boğaz’a özgü tüm değerleri koruma ve yaşatmaya çalışan birlik, Boğaz’ın mimari dokusu, imar durumu, Boğaz sularındaki canlı çeşitliliğinin korunması, turistik, kültürel, sportif faaliyetlerin düzenlenmesi, ulaşım imkanlarının koordinasyonu gibi konularda işbirliği yapılmasını öngörüyor.


Geri Dön