24 / 04 / 2024

Ahmet Şimşek kimdir, ne iş yapar?

Ahmet Şimşek kimdir, ne iş yapar?

Özel Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları'nın sahibi olan Ahmet Şimşek kimdir? Ahmet Şimşek daha önce hangi görevlerde bulundu?



Ahmet Şimşek kimdir?

Ahmet Şimşek 1934'te Erzurum’da dünyaya geldi. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Erzurum’da tamamaldı. 1958'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini, aynı yıl İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsünü bitirdi.

Ahmet Şimşek 1960-63 yıllarında Erzurum Ticaret Odası Başkanlığı, SSK Hukuk Müşavirliği, Belediye Başkan Vekilliği, Belediye Meclis Başkanlığı ve Kültür Ocakları Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Erzurum’da Modern Mağazacılığa örnek oluşturacak Arı Mağazalarını kurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu’nun kültürüne hizmet eden en büyük salonlarına sahip Arı Sineması ve Kültür Merkezini kurdu.

Şimşek, 1967'de İstanbul’a yerleşti. 

Halkın ucuz ve kolay konut sahibi olması için ilk kez, devlet arsa ofisi dışında, İstanbul Arsa Ofisini kurdu. Uzun yıllar, İstanbul Anadolu yakası ile İzmit’e kadar olan bölgede 13 bin 680 kişiye arsa ve konut üretip dağıttı. Bu arazilerin parselasyonunda özellikle okullara yer ayırarak, çok sayıda okul binasının yapılmasına maddi destek verdi.

Eğitim – öğretime verdiği büyük önem ve sevgi sebebiyle 1985'te İstanbul Kartal’da, tüm eğitim birimlerini içinde toplayan Özel Ahmet Şimşek Eğitim Kurumlarını kurdu. Bu sene 30. yılını kutlayan kurumdan on binlerce mezun oldu.

Eğitim Kurumlarının sahibi ve kurucusu olan Ahmet Şimşek’e Tuncay Şimşek, Altay Murat Şimşek, Nilay Şimşek, Yıldırım Ahmet Şimşek, Enis Yasin Şimşek ve Yasemin Şimşek destek vermektedir.

Ahmet Şimşek Koleji velileri eylemde!
 


Geri Dön