25 / 04 / 2024

Ahmet Vefik Alp İstanbul'un çelişkilerini Londra'ya taşıyor!

Ahmet Vefik Alp İstanbul'un çelişkilerini Londra'ya taşıyor!

2011 ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 'ni kazanan mimar ve kentbilimci Ahmet Vefik Alp, London Mayfair Park Lane Oteli 'nde 22 Eylül 2011 günü saat 10.00'da ‘Istanbul: çelişkiler Megapolisi için Megaprojeler ' isimli bir oturumu yönetecek



Mimar-Kentbilimci Ahmet Vefik Alp tarafından tasarlanan TC Malatya Belediye Sarayı ve MHP Genel Merkezi binalarının kamu binaları kategorisinde 2011 ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri ' ni kazandığı ve ödül töreni ve galasının 23 Eylül 2011 tarihinde London Mayfair 'de Park Lane Oteli 'nde gerçekleşeceği daha önce duyurulmuştu.

Bu kere, organizasyon komitesinin dileği üzerine, Prof. Dr.   Ahmet Vefik Alp aynı yerde 22 Eylül 2011 saat 10.00 da bir konuşma yaparak yuvarlak masa tartışması yönetecektir. Dr. Alp 'in sunum başlığı:

‘Istanbul: Megaprojects for the Megapolis of Contradictions '
‘Istanbul: çelişkiler Megapolisi için Megaprojeler ' olacaktır.

Prof. Alp Istanbul için hazırladığı projelere ilaveten Istanbul 'için planlanan diğer büyük   projeler ile Sn Başbakan Erdoğan 'ın Kanal Istanbul ve Istanbul 'a Iki Yeni şžehir ' projelerini anlatacak ve katılımcılarla tartışacaktır.


Organizasyon Komitesi 'nin e-posta adresleri aşağıdadır:

Michael Saggers [email protected]
Thomas Czekirda [email protected]

 AHMET VEFIK ALP 2011 ‘AVRUPA GAYRIMENKUL ÖDÜLÜ ' YARIşžMASINDA IKI ESERİ İçİN ‘KAMU HİZMET BINALARI ' ÖDÜLÜ KAZANDI

Google ve Bloomberg Televizyonu tarafından düzenlenen 2011 ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülü ' Yarışmasında Türkiye 'den Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp Kamu Hizmet Binaları kategorisinde ‘MHP Genel Merkezi ',  Ankara  ve ‘Malatya Belediye Sarayı ', Malatya mimari projeleriyle iki ödül kazandı.

22-23 Eylül'de Londra, Mayfair Park Lane 'de gerçekleşmesi planlanan Gayrimenkul Ödülleri Zirvesi' ve Ödül Takdim Galası 'nda Dr. Alp 'e bu iki mimari yapıtı için ‘Kamu Hizmet Binaları ' ödülleri takdim edilecek.
22 Eylül saat 10.00-11.00 de Dr. Alp ‘Istanbul: çelişkiler Megapolisi Istanbul için Megaprojeler ' temalı sunum yapacak ve yuvarlak masa tarışması yönetecektir.

17 yıldır düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin bir parçası olan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'ni kazanan projelerden en yüksek takdiri alanlar aynı programda Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Ortadoğu bölgelerinde ödül alan projeler ile bereaber bu yıl içerisinde bir kez daha değerlendirilerek kendi kategorilerinde ‘Dünya'nın En Iyisi ' ödülünü kazanmak için yarışacaklar.

Gayrimenkul endüstrisi alanında üst düzeyde yetkin 80 uzmandan oluşan 2011 ödül jürisinde Google 'un İngiltere Mali İşler Yöneticisi James Bacon, Ulusal Gayrimenkul Uzmanları Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Peter Bolton King, Kraliyet Müfettiş ve Müşavirler Enstitüsü Başkanı David Dalby (RICS) ve İskoçya Kraliyet Bankası'ndan (RBS) Mike McNamara yer alıyordu.


Geri Dön