19 / 04 / 2024

Ahmet Yüksel İnşaat, yeni tesisiyle yüzde 25 büyüdü!

 Ahmet Yüksel İnşaat, yeni tesisiyle yüzde 25 büyüdü!

Proje bazlı demir çelik ürünleri işlemesi ve kaba inşaat malzemeleri satışı yapan Ahmet Yüksel İnşaat, yeni tesisini devreye alarak, 2016 yılında yüzde 25 büyüdü.



Proje bazlı demir çelik ürünleri işlemesi ve kaba inşaat malzemeleri satışı yapan Ahmet Yüksel İnşaat, yeni tesisini devreye alarak, 2016 yılında yüzde 25 büyüdü. Demir çelik ürünlerinin işlemesinin yanı sıra çelik hasır, hazır beton, torbalı çimento, dökme çimento, ytong, bims, tuğla, asmolen, şap kumu, sıva kumu, kırma mucur gibi kaba inşaat malzemelerinin satışını yaptıkları bilgisini veren firma sahibi Ahmet Yüksel, Mersin Merkez ve Gözne'deki iki şubeleriyle hizmet verdiklerini iletti. 


Bundan iki yıl önce inşaatına başladıkları yeni tesislerini ise 2016 yılı içinde faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Ahmet Yüksel, tesislerinin bin 500'ü kapalı olmak üzere toplam 4 bin 650 metrekarelik alana kurulduğunu anlattı. Yüksel, hazır ürün satışının yanında günümüz teknolojisine uygun dizayn edilmiş sistem ile proje bazlı demir çelik ürünlerinin üretimini yaptıklarını, daha hızlı ve etkin olmak için teslimatlarının ağır tonajlı nakil vasıtalarıyla ertelemeye izin vermeden gerçekleştirdiklerini belirtti. 


Farklı markaların bayiliğini yapıyor 


Birçok markanın bayiliğini yaptıklarına dikkat çeken Ahmet Yüksel, Çimsa'nın tüm ürünlerinin bölge bayisi olduklarını kaydetti. Ayrıca Kaksan Kireç, Aydın Blok Tuğla, Ejder Tuğla, Ekra Bims, Tekno Bims ve Pres Bims bayiliğini yaptıklarını dile getiren Yüksel, öte yandan Gözne şubesinde portföylerine yeni katılan Doğakan Beton ile uzak mesafelere de aynı yakınlık ilkesi ile hizmet sunduklarını dile getirdi. 

Sektörde yaşanan sorunları da değerlendiren Ahmet Yüksel, 2016'da girdilerinin önemli bölümünün yurtdışı kaynaklı olması nedeni ile döviz kurundaki dalgalanmanın sektöre maliyet artışı olarak yansımasının demir fiyatlarında yaklaşık yüzde 40'lık yükselmeye sebep olduğunu ve bu durumun sektörü zorladığını vurguladı. Mersin'de demir fiyatlarının diğer illere göre nispeten daha iyi olduğunu belirten Yüksel, şunları kaydetti: "2016 çok hızlı başladı ancak darbe girişimi ve ekonomideki sıkıntılar birçok sektörü olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Güven ortamının sağlanamaması, döviz kurundaki hareketlilik ve panik ortamı birçok yatırımı engelliyor."


Dünya Bölge


Geri Dön