25 / 04 / 2024

FGİ İnşaat, yeni tesisiyle yüzde 25 büyümeyi hedefledi!

FGİ İnşaat, yeni tesisiyle yüzde 25 büyümeyi hedefledi!

FGİ İnşaat Genel Koordinatörü Ali İhsan Güneş, 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesisin hizmete girmesi ile birlikte yüzde 25 büyüme hedeflediklerini açıkladı



Endüstriyel kapılar ve yükleme sistemleri konusundaki üretim kapasitesini yeni tesislerinin hizmete girmesi ile artıracaklarını vurgulayan FGİ İnşaat Genel Koordinatörü Ali İhsan Güneş, 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesisin hizmete girmesi ile birlikte yüzde 25 büyüme hedeflediklerini kaydetti.


Otomatik kapı merkezi, otomatik kapı konusunda danışmanlık, projelendirme, uygulama ve servis hizmetleri sunan FGİ, inşaatını tamamlamak üzere olduğu yeni tesisinde ileri teknoloji ile üretim yapacak.


Sakarya’daki tesisinde Alman Novoferm ve aynı zamanda GfA Elektromaten Türkiye mümessilliği ile sektörde yaptığı yatırımlar ve hayata geçirdiği projelerle Türkiye endüstriyel kapı sektörünün önemli firmaları arasında yer alan FGİ, yeni tesisini bu yılın sonunda hizmete açmaya hazırlanıyor. Endüstriyel kapıların tüm çeşitleri ile hizmet veren firma, bu tesisin hizmete girmesi ile birlikte yüzde 25 büyüme hedefliyor.


14 yıldan bu yana sektöre kaliteli hizmet vererek, yaptıkları yatırımlar ve projelerle birlikte büyüme eğilimini çift haneli rakamlar boyutunda sürdürme kararında olduklarını söyleyen FGİ İnşaat Genel Koordinatörü Ali İhsan Güneş, bu amaçla yatırımına başladıkları yeni tesislerine yıl sonunda geçmeyi planladıklarını açıkladı. Endüstriyel kapılar ve yükleme sistemleri konusundaki üretim kapasitesini yeni tesislerinin hizmete girmesi ile artıracaklarını vurgulayan Güneş, “FGİ’nin yeni tesisi 5 bin metrekare alan üzerinde 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Avrupa’nın en modern endüstriyel kapı üretim tesislerinden biri olacak. Bu tesisin hizmete girmesi ile birlikte yüzde 25 büyüme hedefliyoruz.


Yüksek otomasyon dereceli son teknolojiyle donatılmış tesisimizde, daha yüksek kapasite ile üretim verimliliğini ve hızını maksimuma ulaştıracağız. Böylece daha iyi bir altyapı ile geniş kitlelere ulaşacağız” dedi.


Endüstriyel kapının yanı sıra panjur grubu ile ilgili üretim de yaptıklarını aktaran Ali İhsan Güneş, bu yıl içinde bazı ürün gruplarında yeni üretim planladıklarını kaydetti. FGİ’nin grup şirketleri ile birlikte 60 kişilik direkt istihdam sağladığını söyleyen Güneş, sektördeki istikrarlı çalışmaları nedeniyle birçok yabancı kuruluşun ilgi odağı olduklarını belirtti. Ali İhsan Güneş,  “FGİ, Türkiye’de otomatik kapı sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayarak örnek oldu.


İhtiyaca göre seksiyonel kapı, sarmal kapı, PVC kapı, hangar kapısı, depo ve garaj kapıları, yükleme sistemleri, hijyenik kapılar, hermetik kapı, yangın kapıları, bahçe kapı motorları üretiyor ve/veya uygulamasını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde ve komşu ülkelerde gerçekleştirdikleri projeler ve istikrarlı çalışmalar sonucunda yurtdışındaki şirketlerin ilgisini çektiklerine değinen Ali İhsan Güneş, yüksek müşteri memnuniyet oranı, uluslararası normlara uyum, servis, montaj ve teslim süresi odaklılık ilkeleri ile Türkiye’de büyük ve uluslararası projelere imza atan şirketlerin tedarik listelerinin başında yer aldıklarını söyledi.


Güneş, “Çevreyi koruma hedefine uygun olarak müşterilerimize enerji tasarrufunu ön planda tutan yükleme sistemleri sunuyoruz. Bu da bizim sektörün ve çağımızın nabzını takip ettiğimizi gösteriyor” diye konuştu.


Bu yıl yeni ürün gruplarında üretim planlıyor


Endüstriyel kapının yanı sıra panjur grubu ile ilgili üretim de yaptıklarını aktaran Ali İhsan Güneş, bu yıl içinde bazı ürün gruplarında yeni üretim planladıklarını kaydetti. FGİ’nin grup şirketleri ile birlikte 60 kişilik direkt istihdam sağladığını söyleyen Güneş, sektördeki istikrarlı çalışmaları nedeniyle birçok yabancı kuruluşun ilgi odağı olduklarını belirtti.


DÜNYA


Geri Dön