26 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı yeni ay sosyal destek ödemelerine başladı mı? 2023 Aile Destek parasına şubat zammı gelecek mi?

Aile Bakanlığı yeni ay sosyal destek ödemelerine başladı mı? 2023 Aile Destek parasına şubat zammı gelecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 850 ila 1250 TL arasında değişen sosyal yardım parası her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor.



Ocak ayında bazı sosyal destek ödemeleri yüzde 30 zam yapılırken Aile Destek ödemesine ilişkin açıklama olup olmadığı merak konusu oldu. 2023 Haziran ayında sona erecek olan destek paketinden yararlanan vatandaşlar, şubat ayı ödemelerinin hangi tarihte yapılacağını sorgularken şubat maaşlarını ise zamlı bekliyor. 

2023 ŞUBAT AYI AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Derya Yanık, ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırmıştı. Vatandaşlar şubat ayı ödemelerinin de öne çelip çekilmediğini merak ediyor.

Ancak, şubat ayı ödemeleri için ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili Bakanlıktan bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde noter, muhtar veya  memur olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan ya da özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

2023 Aile Destek parasına şubat zammı gelecek mi? İşte son dakika gelişmeleri...


Geri Dön