25 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan ev hanımları için mükemmel karar! Kocalar da tıklasın kadınlar da… Ucunda para ödemesi var

 Aile Bakanlığı'ndan ev hanımları için mükemmel karar! Kocalar da tıklasın kadınlar da… Ucunda para ödemesi var

Aile Bakanlığı tarafından çeşitli alanlarda adımlar atılmaya devam ediyor. Bakanlıkn ev kadınlarına olan destekleri de geniş bir yelpazede sunmaya başlayacak. Kadınlara ödenen paralara yılbaşından sonra düzenleme yapılması bekleniyor.



Devlet destekleri devam ederken bir güzel haber de ev hanımlarına gelirken ev hanımlarına sosyal yardım paketi adı altında Aile ve Sosyal Yardım ve Hizmetler Bakanlığı tarafından para verildiği bildirildi. Daha önce başvuru yapanlara ödemelerin başladığı belirtilerek hak sahiplerinin paralarını PTT üzerinden alabilecekleri aktarıldı.

Devlet ev hanımlarına sosyal yardım başvurusu yaptığı belirtilirken süt parası, doğum parası gibi desteklerde bulunan devlet ev hanımları için de kollar sıvandı. Ev hanımları için sosyal yardım paketi geliştirildi ve Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin gerçekleştirileceği paylaşıldı. 

Ev hanımlarının sosyal ve maddi yardım başvurusu yapabileceği bir çok kurum bulunduğu ifade edildi. Başvurular ve başvuruların sonuçlarının sorgulanması e-Devlet üzerinden yapılacak.

Ev hanımlarının sosyal yardım ve maddi yardım başvurusu esnasında başvuru formları doldurmaları gerekiyor. Her kurumun kendine göre başvuru formu bulunuyor ve bu başvuru formunun doldurulması gerekiyor.

Çalışmayan ev hanımlarına devletin bazı kurumları nakit para yardımı yapıldığı belirtilerek ev hanımlarına nakit para desteği veren yerlerin başında Kaymakamlık binalarında hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardım parası geldiği duyuruldu.

 


Geri Dön