25 / 04 / 2024

Aile Destek ödemeleri şubat ayının kaçında yatıyor? Aile destek ödemeleri zamlandı mı?

Aile Destek ödemeleri şubat ayının kaçında yatıyor? Aile destek ödemeleri zamlandı mı?

Aile destek ödemelerine dair sorular son sürat sorulmaya devam ediyor. Özellikle şubat ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor. İşte detaylar!



KİMLERE DESTEK ÖDEMESİNDEN FAYDALANAMAZ?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması halinde,
  • Mavi Kart sahibi olmasından dolayı,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olmasından dolayı,
  • 18 yaşından küçük olması halinde

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar çerçevesinde olan kişi ya da kişilerin bulunması hallerinde başvurular değerlendirmeye alınamaz.

İşte Aile destek ödemelerine dair merak edilen diğer detaylar…

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ ZAMLANDI MI?

Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL ile 1250 TL olarak güncellemeye gitmişti. Ama Aile Destek Programı ödemelerinin 2023 yılında ne kadar olacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ ŞUBAT AYININ KAÇINDA YATIYOR?

Yılbaşı öncesi ocak ayı aile destek yardımı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı.  29 Aralık 2022 tarihinde açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile ocak ayının ilk haftası yapılacak olan 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerini öne çekerek, bugün itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz. 'Türkiye Aile Destek Programı' çerçevesinde 3 milyon hanemize 2,9 milyar TL, 'Çocuk Desteği Bileşeni' adı altında 2,2 milyon hanemize 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon hanemize 3,8 milyar TL tutarında ödeme yapacağız" şeklinde açıklama yaptı. Şubat ayı aile destek ödemelerinin yatırılacağı tarih henüz açıklanmadı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Aile destek ödemeleri, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi olan 2023 yılının Haziran ayı için bu dönemin ödemesi, takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilip, sona erecektir.

Emeklilere meclisten müjde! Maaşlara ek zam kapınızı çalmayı bekliyor! İşte detaylar!

Bankalar EYT’liler için şaha kalktı! EYT'lilere özel promosyon yarışları tozu dumana katacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön