28 / 03 / 2024

Aile konutunda yaşamamak boşanma nedeni!

Aile konutunda yaşamamak boşanma nedeni!

Evlilik birliği içinde aslolan çiftlerin aile konutu içinde yaşamaları gerekiyor. Eşin ayrı ev sağlamaması, rızanız olmaksızın sizi ailesiyle birlikte oturmaya zorlaması, boşanma nedeni oluyor.



Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Eşim şimdi annesinin de bizimle oturmasını istiyor. Orta yolu bulamıyoruz. Ayrılmayı düşünüyorum. Bu durum boşanma sebebi sayılır mı?'' sorusuna cevap verdi. 

4 yıllık flört döneminden sonra evlendim. Yaklaşık 2 yıldır evliyiz. İlk başta bir sorunumuz yoktu ancak eşim şimdi annesinin de bizimle oturmasını istiyor. Orta yolu bulamıyoruz. Ayrılmayı düşünüyorum. Bu durum boşanma sebebi sayılır mı?

Maalesef zor bir durum. Evlilik birliği içinde aslolan çiftlerin aile konutu içinde yaşamalarıdır.

Yargıtay, 2010 yılında bu konuyla ilgili vermiş olduğu kararla bağımsız ortak konut seçiminden kaçınarak eşini, rızası olmadan kendi anne ve babasıyla oturmaya mecbur bırakan kocanın, 'eşini terk etmiş' sayılması gerektiği yönünde karar düzenlemiştir.

Kısaca eşinizin size ayrı ev sağlamaması, rızanız olmaksızın sizi ailesiyle birlikte oturmaya zorlaması, boşanma nedenidir. Mahkeme konuyu bu şekilde dikkate alacaktır.

Aile konutu eş onayı olmadan satılabilir mi?

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

 

.


Geri Dön