26 / 04 / 2024

Aile sosyal yardım paraları yattı mı? Aile sosyal yardım paraları ne zaman yatacak?

Aile sosyal yardım paraları yattı mı? Aile sosyal yardım paraları ne zaman yatacak?

Aile sosyal yardım paraları yattı mı? Aile sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? sorgulanmaya başlandı. İşte merak edilen detaylar!



AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamasına göre, temmuz ayı içerisinde başvuru yapan vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliklerinin onaylanması durumunda, ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere aile destek ödemesi alacaklardır. Hak sahiplerine de ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapılmıştır.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programına başvuruların nasıl yapıldığı da merak edilen diğer konular arasında yer alıyor.  Aile Destek Programına başvurular e-Devlet sistemi üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun doğrultusunda kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidilerek yapılabilmektedir.

İhtiyaç sahibi herkes bu destekten yararlanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da aile destek programına başvuru yapabileceklerdir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Aile Destek Programına başvuran kişinin;
  • Türk vatandaşı olmaması durumu
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olma durumu
  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar doğrultusunda olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvuruların değerlendirmeye alınamayacağı belirtildi.

Ayrıca destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekmektedir. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir alınıyorsa onlar da bu aile destek ödemesi programından yararlanabilirler.

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam mı geldi?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön