27 / 04 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeyi verdi! Ödemeler yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeyi verdi! Ödemeler yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin TL 'Evde Bakım Yardımı' ödemelerini hesaplara yatırıyoruz" dedi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bakıma muhtaç engellilerin aileleri ile birlikte desteklenmesinin öncelikli hedeflerden biri olduğunu hatırlatarak, 'Evde Bakım Yardımı' kapsamında yararlanıcı başına aylık 1797 lira 97 kuruş ödeme yapıldığını hatırlattı.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeyi verdi! Ödemeler yapılıyor!

VİZYONUMUZ AİLE ODAKLI SOSYAL HİZMET

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; engelli vatandaşlara yönelik politikaları aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Yanık, "Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz.

Aileleri yanında kalan engellilere ise gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz" diye konuştu.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeyi verdi! Ödemeler yapılıyor!

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa 'Evde Bakım Yardımı' yapıldığını belirten Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin TL 'Evde Bakım Yardımı' ödemelerini hesaplara yatırıyoruz" ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı! Ödemeler başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı: 2,3 milyar TL nakdi yardım sağlandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön