27 / 04 / 2024

Aileye, enerjiye ve eğitime verilen destek 25 milyarı bulacak! Kimler bu destekten yararlanacak

Aileye, enerjiye ve eğitime verilen destek 25 milyarı bulacak! Kimler bu destekten yararlanacak

Devletin yeni dönem sosyal yardım paketi dahilinde enerji ve aile destek tutarları yükseltilecek. Tüm bunlarla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bildirdiği üzere, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim desteği verilecek.



Hazine ve Maliye ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarının yürütmüş olduğu çalışmalar sonucunda aile destek tutarlarının çoğaltılması, doğal gaz ve elektrik faturalarına devredilen desteğin artarak devam etmesi ve ihtiyaç sahibi kişilerin çocuklarına kırtasiye yardımı yapılması için ayrılmış olan bütçenin 20 - 25 milyar TL’yi bulması bekleniyor.

Hükümetin yeni dönem sosyal yardım paketi dahilinde enerji ve aile destek tutarları çoğaltılacak. Tüm bunlar ile birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bildirdiği üzere, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim desteği verilecek.

Bunun sonucunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir arada aile, enerji ve eğitim destekleri olmak üzere üç sac ayağından oluşacak olan paketin detaylarını görüştü. Sosyal Yardım Paketi'nin detaylarını önümüzdeki ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

Aileye, enerjiye ve eğitime verilen destek 25 milyarı bulacak! Kimler bu destekten yararlanacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön