28 / 03 / 2024

Kayabaşı’na yapılacak yeni projeler için park ve eğitime geniş yer ayrıldı!

Kayabaşı’na yapılacak yeni projeler için park ve eğitime geniş yer ayrıldı!

İstanbul’un gözde merkezi Kayabaşı’na yapılacak yeni projeler için park ve eğitime geniş yer ayrıldı. Emlak Konut’un ihale edeceği projenin 23 bin metrekaresine okul, 10 binine ise park yapılacak...



İstanbul’un gözde merkezi Kayabaşı’na yapılacak yeni projeler için park ve eğitime geniş yer ayrıldı. Emlak Konut’un ihale edeceği projenin 23 bin metrekaresine okul, 10 binine ise park yapılacak.


Emlak Konut GYO, Kayabaşı bölgesinde konut projesi geliştirilmeye müsait arsalarını ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli’yle ihaleye çıkartıyor.


İş merkezi ve ofisler


Toplam yüzölçümü 75 bin 197 metrekareyi bulan, konut ve ticaret imarına sahip arsalar üzerine ayrıca yüzölçümü 10 bin metrekareyi aşan bir park ile eğitim kurumları inşa edilecek. Projenin ihalesi 1 Ekim’de yapılacak.


Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi imar planına göre, ticaret alanında: İş merkezi, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, konaklama tesisleri, otel, motel, rezidans, sinema, tiyatro, müze, lokanta, banka, finans kurumları, kat otoparkı, özel eğitim ve özel sağlık üniteleri yapılabilecek.


Her türlü ihtiyaç için


Projede Kayabaşı Emlak Konutları 1. etap 1, 2, 3. ve 4. Kısım için okul inşaatı işleri kapsamında 526 ada 1 parselin 14 bin metrekarelik kısmında 24’er derslikli ilkokul ile 1 ortaokul yaptırılacak. Yine söz konusu parselin kalan yaklaşık 8 bin 735 metrekarelik kısmı lise yeri olarak ayrıldı.


Genel müdür Murat Kurum, Kayabaşı uydu kentinde satışa sundukları arsa ile kente içinde sadece konutların değil, ticari birimler, eğitim birimleri ve kent parkının yer aldığı modern bir yaşam alanı daha kazandıracaklarını ifade etti.


Kurum “Projelerin sadece konutlardan oluşan siteler değil, her türlü ihtiyacın modern ve konforlu bir şekilde karşılanabileceği yaşam alanları olarak kurgulanmasına önem veriyoruz” dedi.


4 katı talep geldi


Emlak Konut GYO’nun Bahçekent Emlak Konutları projesinin kura çekimi yapıldı. 700 konut için 3 bin 234 başvuru alan projedeki 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri, yapılan çekilişle sahiplerini buldu.


BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön