26 / 04 / 2024

Airbnb Kanada’da 25 yaş altına ev kiralamayı durdurdu!

Airbnb Kanada’da 25 yaş altına ev kiralamayı durdurdu!

Dünyaca ünlü ev kiralama uygulaması Airbnb, gürültü ve şiddet olayları nedeniyle Kanada'da 25 yaş altındakilere ev kiralamayı durdurdu. Kanada'nın uygulamanın başlaması için pilot ülke olarak belirlendiği belirtiliyor.



Dünyaca ünlü ev kiralama uygulaması olan Airbnb Kanada’da 25 yaş altındaki kişilere ev kiralama hizmeti vermeyeceğini bildirdi. Sözcü'de yer alan habere göre, pilot uygulama Kanada'da başlarken şehir merkezine yakın bölgelerde gürültü ve şiddet olaylarının artmasıyla beraber 25 yaşın altındaki kişilere ev kiralanması da yasaklandı.

Eğer 25 yaşın altında olan bir kiracı hakkında çok fazla pozitif yorum varsa konut kiralamak yeniden düşünülebilecek Airbnb tarafından yapılan açıklamada, “Kanada ve dünyada ek güvenlik önlemleri alınmaya devam edilecektir” ifadelerine yer verildi. Airbnb'nin şirket değerinin 30 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

MALİYE TAKİP EDİYOR


Dünyaca ünlü ev kiralama uygulamas Airbnb Türkiye’de de hizmet veriyor. Maliye Airbnb üzerinden gelir elde edip bu geliri bildirmeyen mükellefleri takip ediyor.

 

Kiraya verdiği evi çöplüğe dönüştü!


Geri Dön