24 / 04 / 2024

Airbnb'den ev kiraya veren iki kişiye 45 bin 800 dolar ceza! 

Airbnb'den ev kiraya veren iki kişiye 45 bin 800 dolar ceza! 

Airbnb üzerinden dört daireyi kiraya veren iki Singapurlu, kanunlara aykırı kiralama yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından 45 bin 800 dolar ceza verilmesine karar verildi. 



Airbnb uygulaması ile evlerini konaklamaya açan iki kişiye Singapur'da bir mahkeme 45 bin 800 dolar ceza kesildi. Cezanın gerekçesi olarak geçen sene yürürlüğe giren kısa süreli emlak kiralama kanununa aykırı ve yetkisiz davranması olarak bildirildi. Mahkeme tarafından verilen bu karar bir ilk olma özelliği taşıyor.

Habertürk Gazetesi'nden Alper Öcal'ın haberine göre; söz konusu iki kişi, dört ayrı daireyi URA olarak bilinen Kentsel Yeniden Gelişim Dairesi'nden izin almadan 6 aydan kısa süreli kiralamaktan suçlu bulundu.

Singapur kanunlarına göre 150 bin dolara dek cezalandırılabilen suç kapsamında savcılık her bir sanık için 60 bin dolar ceza isterken avukatlar cezanın yaklaşık 4 bin dolar olması gerektiğini belirtti. Singapur kanunlarına göre müstakil evler için en düşük kiralama periyodu 3 ayken, halkın yüzde 80'inin yaşadığı sosyal konutlar için bu süre 6 ay. Yaklaşık 30 milyar dolar değer biçilen Airbnb konuyla ilgili henüz yorum yapmadı. 


Geri Dön