26 / 04 / 2024

Airbnb'den Ukraynalı mültecilere ücretsiz konaklama yardımı!

Airbnb'den Ukraynalı mültecilere ücretsiz konaklama yardımı!

Rusya'nın Ukraynalı sivillere karşı yaptığı saldırılar nedeni ile evini geride bırakmak zorunda kalan ve yurt dışına çıkış yapacaklara yönelik konaklama listeleme hizmeti veren Airbnb şirketi yepyeni bir kampanya başlattı, 100 bin Ukraynalı vatandaşa hiç bir ücret ödemeden konaklama hizmeti verecek.



Ukrayna, Rusya'nın saldırılarına karşı direnirken Rus askerleri sivil vatandaşları hedef almaya başladı. Ukrayna'nın birçok bölgesinde evlere yapılan saldırılar artmaya başladı.

CNN'in haberine göre işgalden kaçıp kurtulmak isteyen savunmasız sivil halk evlerini boşaltarak sınırlara gitmeye başladı. Dünyada konaklama hizmeti veren en büyük ve popüler internet sitesi Airbnb, evini geride bırakmak zorunda kalan sığınmacılara ilişkin yeni bir kampanya başlattı. Airbnb, 100 bin Ukraynalı sığınmacıya komşu ülkelere gittiklerinde uzun süreli ve kısa süreli konut konaklamalarını ücretsiz yapabileceklerini duyurdu.

Airbnb İcra Kurulu Başkanı Brian Chesky ve şirket yetkilileri Romanya, Polonya, Macaristan ve Almanya hükümetlerine sığınmacıların barınması için destek olacaklarını konu alan bir mektup yazdı.

Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarılacak!

Avrupa'daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Geri Dön