24 / 04 / 2024

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki Rus işgalini durdurmayı kabul etmemesinden sonra batılı ülkeler tarafından Rusya’ya yeni yaptırımlar hayata geçirilirken, Ukrayna krizinde gevşeme göstergesi olmamasına karşın kriptoların devi Bitcoin haftasonu 38-40 bin dolar seviyesinde oldu. 



Rusya tarafından başlatılan Ukrayna topraklarına dönük askeri operasyonundaki ilk gün sert değer kaybı yaşayan ve 34 bin dolar seviyesine kadar düşen en yüksek hacimli kripto olan Bitcoin, ardından kayıplarının bir kısmını geri aldı ve 40 bin dolara kadar yükseldi. Piyasada dikkat çeken bir diğer kripto para olan Ethereum da ise 2 bin 300 dolar seeviyesine kadar düşüş kaydedilirken, ardından 3 bin 850 dolar seviyesine yükseliş kaydedildi. 

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin i neler bekliyor?

Haftasonunun ilk günlerinden beri yatay bir seyir izleyen dev kripto para Bitcoin, dün kısa bir zaman aralığında 40 bin dolar aştı ve pazar günü itibariyle 38 bin 800 dolar seviyesine çıktı. Gündemde olan diğer bir kripto birimi Ethereum da ise düne göre yüzde 0,5 değer kaybıyla 2 bin 740 dolar seviyesine kadar düştü. 

Peki kripto para piyasalarında neler oluyor? Kriptoları devi Bitcoin, Ukrayna Rusya geriliminden nasıl etkilendi? İşte tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön