19 / 04 / 2024

Ak Gıda 8 milyonluk yeni arıtma tesisi kurdu!

Ak Gıda 8 milyonluk yeni arıtma tesisi kurdu!

Türkiye genelindeki 5 üretim tesisiyle en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olan Ak Gıda. Pamukova fabrikasında. 8 milyon lira yatırımla dünyanın en yeni teknolojili arıtma tesisini kurdu



Yıldız Holding iştiraklerinden Ak Gıda, 8 milyon lira yatırım yaptı, yeni arıtma tesisini devreye aldı. 


Ülker içim, Ülker Smartt. Ülker Dolcia ana markalarıyla süt ve süt ürünleri üreten. Türkiye genelindeki 5 üretim tesisiyle en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olan Ak Gıda. Pamukova fabrikasında. 8 milyon lira yatırımla dünyanın en yeni teknolojili arıtma tesisini kurdu. Yıldız Holding Süt ve Süt Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Ali Sözen. Ak Gıda'da yeni arıtma sistemine geçişle Pamukova tesislerinde enerji tüketiminin yüzde 50 azaldığını söyledi. 

500 BİN AĞAÇ DİKME ETKİSİ OLUŞTU Ali Sözen. Ak Gıda'nın bu projeyle atık su kaynaklı enerji üretim kapasitesinde Türkiye'de birinci sıraya yerleştiğini belirterek. "Ak Gıda'nın bu yatırımı ile çevre kirliliği ile mücadele kapsamında 500 bin ağaç dikme etkisi sağlamış oldu. Elde edilen biyogazla 3 bin hanenin doğalgaz ihtiyacı, enerji tasarrufuyla yıllık 4 bin evin elektrik ihtiyacına karşılık geliyor" dedi. 


Akşam 


Geri Dön