28 / 03 / 2024

AK Parti’den asgari ücret açıklaması! 9 Kasım 2022 Asgari ücret ne kadar olacak?

AK Parti’den asgari ücret açıklaması! 9 Kasım 2022 Asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni yılda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Milyonlarca kişinin gözü kulağı bu sorunun cevabındayken AK Parti’den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, canlı yayında asgari ücrete ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk canlı yayınında gündemi değerlendirdi ve Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, asgari ücret zammı ne kadar olacak? Sorusuna da yanıt verdi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Gazeteci Kübra Par'ın "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, rakam vermekten kaçınıdı ama artış konusunda enflasyonu işaret etti. Kurtulmuş, asgari ücret zammını belirlerken dikkat edecekleri en önemli kriterin enflasyon olduğuna vurgu yaparak "Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, asgari ücret zammı ile ilgili sözlerine devam ederken geçtiğimiz yıl asgari ücrete iki kez zam yapıldığını hatırlattı. Kurtulmuş, bu yıl sonunda asgari ücretlilere, emekliler ve memurlara da aynı şekilde zam yapılacağını söyledi.

"RAKAM SÖYLEMEM AMA KURAL SÖYLÜYORUM"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret ne kadar olacak sorusuna yanıt verirken, rakam söyleyemeyeceğini ancak kural söyleyebileceğini belirterek vatandaşı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz dedi. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Aralık ayında toplanacağını söyleyen Kurtulmuş, resmi açıklamadan önce farklı rakamların telaffuz edilmesini vatandaşlara haksızlık olarak değerlendirdi.

 


Geri Dön